A treia zi consecutivă de creștere pentru ROBOR. Indicele a ajuns la 2,42%

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pentru a treia zi consecutivă, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut, ajungând miercuri la 2,42%. Este valoarea maximă din anul 2014 până în prezent.

Joia viitoare va fi o întâlnire dintre doamna prim-ministru, la care vom participa și noi, cu domnul guvernator și exhipa domniei sale (…) Știm foarte bine, că nu este atributul Ministerului sau Guvernului, nivelul ROBOR-ului în piață. Este atributul Băncii Naționale, va fi pe agendă și un astfel de subiect, a spus, miercuri, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut până la 2,54%, de la nivelul de 2,42% înregistrat marți.

De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut de la 2,57% la 2,60%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns miercuri la 2,65%, de la 2,62%, nivel înregistrat marți.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419