Rămâi conectat

Ştirea zilei

A plecat din arestul de la domiciliu pentru a împrumuta 10 lei să își cumpere bere. Bărbat din Alba, s-a ales cu închisoare cu suspendare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A plecat din arestul de la domiciliu pentru a împrumuta 10 lei să își cumpere bere. Bărbat din Alba, s-a ales cu închisoare cu suspendare

Un bărbat din județul Alba, care se afla în arest la domiciliu a încălcat interdicția de a părăsi locuința, mergând la fratele său pentru a împrumuta 10 lei să își cumpere bere. Acesta s-a ales cu 9 luni de închisoare, din partea Judecătoriei Blaj

În data de 28 iunie 2021, fiind sub măsura arestului la domiciliu, inculpatul a părăsit domiciliul din Bucerdea Grânoasa, încălcând astfel obligaţia de a nu părăsi locuinţa din conţinutul măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Potrivit declarației unei martore, în data de 28 iunie 2021 în jurul orei 12:30 a ajuns la adresa părinţilor săi, iar în curte l-a observat pe inculpat, căruia i-a spus atât martora cât si tatăl acesteia, să plece acasă, întrucât ar putea să vina organele de poliţe.

Ulterior, inculpatul a părăsit imobilul şi s-a oprit în faţa casei celuilat frate al său.

Fratele inculpatului a declarat faptul că în data de 28 iunie 2021, fratele său, inculpatul, a venit la poarta imobilului său pentru a-l împrumuta cu suma de 10 lei, spunându-i acestuia că nu are voie să părăsească curtea locuinţei sale, iar la scurt timp a venit un echipaj de poliţie, fiind întrebat unde este fratele acestuia.

În cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, şi a precizat că in data de 28 iunie 2021 a părăsit imobilul de domiciliu și s-a deplasat la adresa fratelui său, situată în aceeași localitate, pentru a se împrumuta cu suma de 10 lei, fiindu-i necesară în vederea achiziționării unei sticle de bere, iar la întoarcere, în fața porții sale a observat un echipaj de poliție.

Inculpatul a cunoscut obligațiile impuse prin măsura arestării la domiciliu, însă a considerat că nu va fi verificat de organele de poliţie în ziua respectivă.

„În temeiul art. 39 alin.1, lit. b , art. 40 alin.1 și art 285 alin 4 ind 1 Cod penal , contopește pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată inculpatului prin prezenta cu pedeapsa de 1 an închisoare aplicată pentru fapta ce a făcut obiectul dosarului şi aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă sporul de 3 luni închisoare ( o treime din cealaltă pedeapsă), pedeapsa rezultantă aplicată în final fiind de 1 an și 3 luni închisoare.

În temeiul art 97 alin. 2 rap. la art. 91 alin. 1 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 3 luni închisoare.

În temeiul art. 92 alin. 1 Cp stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează potrivit dispozițiilor art 97 alin 1 teza finală Cod penal, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, adică 19.07.2021”, se arată în hotărârea Judecătoriei Blaj.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea