Rămâi conectat

Ştirea zilei

A oprit forțat mașina soției în trafic, după ce a presupus că are o aventură amoroasa. Posibilul amant, amenințat cu moartea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul din Zlatna, care a blocat în trafic mașina soției, presupunând că aceasta ar avea o aventură cu persoana aflată pe locul din dreapta, a ajuns la o înțelegere cu procurorii pentru o pedeapsă redusă.

Incidentul a avut loc în 25 august 2019, pe Calea Moţilor, pe sensul Alba Iulia – Şard. Bărbatul (T.I.E.) a blocat timp de 20 de minute singura bandă de mers, prin poziţionarea autoturismului său cu faţa spre bordura, perpendicular pe sensul de mers, obligându-i pe ceilalţi participanţi la trafic să intre pe sensul opus pentru a-l depăşi.

De asemenea, ansamblul materialului probator administrat în cauză relevă că în aceeaşi împrejurare, acesta l-a ameninţat cu moartea pe un alt bărbat aflat în maşina condusă de soţia lui, despre care credea că este amantul acesteia.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul a arătat că recunoaşte şi regretă comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina sa, justificându-le în contextul în care era disperat că soţia sa avea la acel moment o relaţie cu persoana vătămată şi le-a blocat drumul pentru a-i surprinde pe amândoi în autoturism, cunoscând că sunt împreună.

Şoferul a încheiat, ulterior, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. A fost condamnat pentru două infracţiuni: împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi ameninţare. Pedeapsa rezultantă este de şapte luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani.

Pedeapsa cu amânare este, în practică, doar o perioadă de încercare. Dacă în intervalul de timp nu mai săvârşeşte şi alte fapte, aceasta se şterge şi nu apare în cazier. Deşi victima a solicitat daune morale în valoare de 5.000 de lei, prin documentul semnat între inculpat şi procuror a fost lăsată nesoluţionată latura civilă.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea