Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

A murit Adrian Mitescu, unul din cei mai buni folkiști ai județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muzicianl Adrian Mitescu, din Teiuș, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 51 de ani. A fost unul din cei mai buni folkiști ai județului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Adrian Mitescu cânta muzică folk de mai bine de 20 de ani. S-a lansat cu muzica rock, dar s-a orientat repede spre partea lirică a muzicii.

Citește și: Mesaje de condoleanțe

Adrian Mitescu a fost unul dintre flokiştii cunoscuţi ai judeţului Alba. Debutul şi l-a făcut în trupa de rock, Mass Media, în 1993, însă consacrarea a venit câţiva ani mai târziu, după ce muzicianul s-a îndreptat spre muzica folk. „Mass Media a avut suficiente lucruri de spus în muzica românească. Eram fascinat de tot ce făceau şi le datorez mult în ceea ce priveşte formarea mea ca şi muzician“, povestea Adi Mitescu.

În primii ani tânărul era nehotărât în ceea ce privea alegerea sa pentru un anumit gen de muzică. A trecut de la folk la rock şi de la rock la folk de mai multe ori pentru a fi convins în care gen se regăsea mai bine.

În 2008 şi 2009 a organizat în oraşul natal, Teiuş, „Gala de folk“ unde a avut ca invitaţi nume sonore a folkului printre care şi Mircea Vintilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea