Rămâi conectat

Actualitate

A început distribuirea cardurilor naţionale de sănătate. Cei care le-au primit le pot activa la orice cabinet medical

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De vineri, Poşta Română a început să distribuie cardurile naţionale de sănătate. De mâine, poștașii vor distribui cardurile în toată ţara, în tranşe de câte 600-700 de mii pe zi.

Teoretic, cei care le-au primit le pot activa deja, la orice cabinet medical, laborator sau farmacie care are contract cu Casa de Asigurări. Practic însă, activarea e imposibilă: puţini au cititoare pentru cardurile care vor fi obligatorii de la anul.

Aproximativ 12 milioane şi jumătate de persoane, de peste 18 ani, pentru care au fost deja tipărite cardurile le vor primi acasă. Cardul va fi înmânat titularului care prezintă actul de identitate şi semnează.

Dacă poştaşul nu-l găseşte acasă, îl mai caută de două ori şi îi lasă un aviz cu un număr de telefon, pentru ca să poată anunţa la ce oră poate primi cardul. Ulterior, cardul va putea fi ridicat personal de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Cardul naţional va fi obligatoriu de anul viitor

Cardul de sănătate poate fi deja activat, la prima vizită la orice medic, laborator sau farmacie din sistemul de asigurări. Teoretic doar. Puţini au deja cititoarele necesare.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea