Rămâi conectat

Ştirea zilei

A fost prins unul dintre hoţii care au atacat Cetatea Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Politiştii l-au prins luni, la ora 5 dimineaţa, în flagrant pe H.P.C., de 38 de ani, din Alba Iulia, în timp ce ardea învelişul din plastic al unei role de sârmă de cupru, în greutate de 12 kg. În urma cercetărilor efectuate de lucrători ai Biroului de Investigaţii Criminale s-a stabilit că suspectul, în cursul lunii martie 2011, în timpul lucrărilor de introducere a iluminatului public în tunelurile aflate în şanţurile de nord ale Cetăţii Alba Carolina, pe timp de noapte, a sustras aproximativ 300 de metri de cablu electric. Cablul a fost ascuns în vegetaţia de la intrarea în şanţurile Cetăţii, partea dinspre Hotel Cetate. Se pare că individul a aşteptat să se stingă agitaţia prilejuită de zilele oraşului iar luni dimineaţa s-a dus şi a dat foc cablului. O zonă nefericit aleasă, respectiv în buricul târgului. Aşa că o patrulă de siguranţă publică l-a depistat rapid şi l-a înhăţat. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.190 lei, fiind recuperat parţial. Cercetările sunt continuate cu suspectul în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru recuperarea prejudiciului precum şi pentru stabilirea întregii lui activităţi infracţionale.
Cele două tuneluri de acces în Cetatea Alba Carolina au fost închise la două zile după inaugurare, săptămâna trecută. Calea de acces care asigură legătura prin latura de est a Cetăţii cu partea de jos a oraşului a fost vandalizată. Municipalitatea a decis să pună lacăt pe construcţie până vor fi montate camere de supraveghere. Intrarea se făcea din zona parcului de joacă pentru copii dinspre Electrica. „Înainte de a inaugura tunelurile s-au furat cablurile de trei ori. Imediat după deschidere, cablurile au fost furate din nou pentru ca firele de cupru să fie utilizate în alte scopuri. Este jenant ceea ce se întâmplă. Accesul în zonă a fost închis. Nu ştim exact când se vor deschide tunelurile, cel mai probabil după ce vor fi montate camere video“, spunea primarul Mircea Hava. Dintr-un calcul sumar făcut după această declaraţie rezultă că poliţiştii albaiulieni mai au de soluţionat două cazuri de furt şi un caz de vandalizare şi furt, toate comise în aceeaşi locaţie.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea