Rămâi conectat

Actualitate

La Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba -„A fost odată ca-n poveşti… ”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi seara, la Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba a avut loc manifestarea cultural-artistică intitulată “A fost odată ca-n poveşti…”, dedicată împlinirii a 162 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, când  „Luceafărul” a coborât pe o rază… la sala de lectură.

Cu acest prilej, şi-au arătat talentul şi măiestria interpretativă elevii din cadrul cercurilor reunite ale alatului Copiilor din Alba Iulia, care au fascinat publicul cu poezii, cântece şi muzică folk pe teme eminesciene. Din rândul spectatorilor nu au lipsit prof. Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, bibl. Felicia Colda şi colegele ei, dar şi cadrele didactice ale Palatului Copiilor: Dumitru Mălin, Teodora Mălin, Alina Bud, Daniel Avram etc. De asemenea, a avut loc o miniexpoziţie de pictură şi grafică, care s-a pliat cum nu se poate mai bine pe colţul documentar amenajat de bibliotecare. Cel mai mult m-a impresionat însă dramatizarea „Luceafărului” de către trupa de teatru a Palatului Copiilor, evidenţiindu-se artiştii care au interpretat rolurile: „Luceafărul”, „Demiurgul” şi „Cătălin”.

A fost o atmosferă destinsă, primitoare, copiii, părinţii lor, cadrele didactice şi bibliotecarele simţindu-se bine într-o seară plină de spiritualitate, deasupra tuturor veghind nestins… „Luceafărul poeziei româneşti”.

Robert GHERGU 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea