Rămâi conectat

Actualitate

13 persoane din Albac, Vadu Moţilor,Arieşeni şi Gârda, reţinute pentru trafic cu ţigări si alcool în dosarul „Trabucul Bihorean”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au confiscat alcool dublu rafinat din Serbia, ţigări de provenienţă asiatică  şi celebrul  trabuc românesc – Carpaţi fără filtru!

13 persoane au fost reţinute ieri dimineaţă şi conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri în urma unei razii de proporţii desfăşurată în comunele de pe Valea Arieşului Mare – Vadu Moţilor, Albac, Gârda şi Arieşeni. Ieri, începând cu ora 6.00, poliţiştii din Alba descins la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza localităţilor menţionate, aparţinând unor persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care cadrele MAI aveau cunoştinţă că provin din contrabandă. Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu poliţiştii din Bihor, sub numele de cod „Trabucul Bihorean”.

Contrabandiştii au fost monitorizaţi de poliţie pe parcursul acestui an.

În urma datelor şi informaţiilor obţinute cu priv *ire la săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Alba, au extins cercetările efectuate în unele cauze aflate în lucru şi la data de 2.05.2011 au înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări. Din cercetările efectuate în cauză ofiţerii de poliţie au stabilit faptul că în perioada mai 2011 – octombrie 2011, un număr de 14 persoane, domiciliate în judeţele Bihor şi Alba, au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Învinuiţii au fost ridicaţi din paturile personale şi au fost aduşi la audieri

 Pentru soluţionarea dosarului penal, în cursul zilei de ieri, în zori, poliţiştii au descins la domiciliile suspecţilor. La acţiunea denumită „TRABUCUL BIHOREAN”, au participă 63 de poliţişti şi au fost folosite 17 autovehicule. Acţiunea a fost coordonată direct de şeful IPJ Alba, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea şi de adjunctul acestuia, comisarul şef de poliţie Mihai Rus. Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Fraudelor.

În timpul raziei a fost confiscat trabucul..românesc, respectiv ţigarete Carpaţi fără filtru!

În urma percheziţiilor organizate au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor un număr de 72.510 ţigarete, 257 litri alcool precum şi suma de 14.000 lei. Alcoolul era inscripţionat cu ţara de provenienţă „Beograd” şi ţigările erau de provenienţă asiatică. Surprinzător, printre ţigaretele confiscate de poliţişti se regăseşte şi celebrul „trabuc” românsec, respectiv Carpaţi fără filtru (scurt) deşi de ani buni fabrica din România nu mai produce aşa ceva. Dar piaţa contrafacerilor  satisface, nu-i aşa, şi gusturile nostalgicilor…

 La una dintre locaţiile din municipiul Oradea percheziţionate, a fost găsită o instalaţie improvizată folosită pentru contrafacerea băuturilor alcoolice.

 În prezent, la sediul IPJ Alba persoanele învinuite sunt audiate de procurorul de caz. Vom reveni.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea