9 milioane de oameni vor fi testați în doar 5 zile, pentru COVID-19, după ce au fost descoperite 12 cazuri noi de infectare, într-un oraș din China

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

9 milioane de oameni vor fi testați în doar 5 zile, pentru COVID-19, după ce au fost descoperite 12 cazuri noi de infectare, într-un oraș din China

Qingdao, un oraș din China, va testa pentru COVID-19 întreaga populație, adică nouă milioane de cetățeni, în doar cinci zile. Testarea în masă are loc, în urma depistării a 12 cazuri noi de infectare la un spital care trata pacienții cu covornavirus, veniți din străinîtate.

În luna mai, China a testat întregul oraș Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, care a fost epicentrul pandemiei globale. În mare măsură, China are acum virusul sub control, spre deosebire de state din alte părți ale lumii care se confruntă cu un număr mare de cazuri și restricții severe.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Într-o declarație postată pe rețeaua socială chineză Weibo, Comisia municipală de sănătate din Qingdao a spus că au fost descoperite șase cazuri noi de Covid-19 și șase pacienți asimptomatici. Toate cazurile au fost legate de același spital, potrivit BBC.

Autoritățile chineze au acum o strategie de testare în masă chiar și atunci când este vorba de un număr redus de cazuri.

Comisia municipală a spus că a fost lansat un program de testare în oraș, iar cinci districte vor fi testate într-un interval de trei zile, în timp ce absolut toți locuitorii vor fi testați, în total, în cinci zile. Aproximativ 114.862 de persoane, inclusiv personal medical și pacienți din spitale, au primit deja testele negative.

Clipurile care circulă online surprind cozile formate duminică de rezidenți la centrele de testare, acestea fiind deschise de la ora 7:00 până la 23:00.

Noile cazuri au apărut la o săptămână după sărbătoarea Săptămânii de Aur din China, ocazie cu care milioane de oameni au călătorit în toată țara, iar Qingdao a fost un punct important de destinație. Un raport al Biroului Municipal de Cultură și Turism din Qingdao, citat de presa chineză, spune că orașul a avut 4,47 milioane de vizitatori în această perioadă.

Orașul Jinan, aflat apropiere, a solicitat ca, începând cu 23 septembrie, toți cei care vizitează orașul să fie testați.

Infecțiile zilnice cu coronavirus au scăzut drastic în China, iar țara pare că și-a revenit în mare parte la normal. China a înregistrat aproximativ 90.000 de cazuri de infectare în total, iar numărul morților este de peste 4.600.

La începutul acestui an, China a finalizat un program de testare în masă în Wuhan, afirmând că 11 milioane de persoane au fost testate în 10 zile. Au fost deschise sute de centre de testare, cu mii de angajați medicali implicați.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419