Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

8 septembrie Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului: Tradiții și obiceiuri

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

8 septembrie Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului: Tradiții și obiceiuri

Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică este sărbătorită pe 8 septembrie și reprezintă una dintre cele patru mari sărbători creștine dedicate Sfintei Fecioare Maria. În această zi, există tradiții și obiceiuri specifice pe care credincioșii le respectă cu sfințenie.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica de Sf Maria

Potrivit tradiției populare, pe 8 septembrie, nu se desfășoară treburi gospodărești, nu se spală rufe și nu se face curățenie în casă, pentru a evita atragerea răului. De asemenea, este complet interzis să se aprindă focul în casă, chiar și în condiții de frig, deoarece acest gest ar putea aduce boală și ghinion. Femeilor nu li se permite să coasă sau să spele rufe, în timp ce bărbații sunt încurajați să hrănească păsările și animalele din curte.

Aceste restricții se extind și pe 9 septembrie, ziua părinților Maicii Domnului, Ioachim și Ana. De asemenea, începând cu data de 8 septembrie, se consideră că plantele medicinale își pierd puterea vindecătoare.

Citește și: Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?

În această zi, se spune că rugăciunile femeilor care doresc să aibă copii sau care sunt însărcinate vor fi ascultate de Maica Domnului, care le va ajuta să aibă o naștere ușoară. Cei care doresc să se căsătorească se pot ruga de asemenea Maicii Domnului pentru a-și găsi perechea potrivită.

De-a lungul timpului, tradițiile au inclus aprinderea unei lumânări în cinstea Maicii Domnului pentru a preamări numele ei și pentru a alunga spiritele rele. De asemenea, se roagă pentru fertilitate și pentru sănătatea copiilor. Fecioara Maria este considerată protectoarea mamelor, iar credincioșii nu uită să ofere pomană pentru sufletele celor decedați, oferind struguri și prune pentru cei plecați în lumea de dincolo.

În această zi, transmitem urări de „La mulți ani” celor aproximativ 2 milioane de români care poartă nume derivat din cuvântul „Maria”. Acest nume are origini iudaice și înseamnă „cea îndrăgită” sau „cea iubită”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea