Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

750 de polițiști vor fi la datorie, în Alba, pentru asigurarea ordinii cu prilejul Paștelui Catolic și a Duminicii Floriilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

750 de polițiști se vor afla pe stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Paștelui Catolic și a Duminicii Floriilor.

Astfel, în perioada 11 – 13 aprilie 2020, polițiștii din Alba vor continua să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru respectarea normelor legale în timpul stării de urgență.

Pe lângă activitățile de fluidizare și control a traficului rutier, vor fi făcute controale la comercianți pentru verificarea modului în care sunt respectate condițiile impuse de ordonanțele militare, inclusiv în ceea ce privește regulile de distanțare socială.

Totodată, vor fi efectuate acțiuni cu efective suplimentare în zonele publice, inclusiv în parcuri și spații de agrement și va fi verificat modul în care cetățenii respectă regulile prevăzute de ordonanțele militare.

Stimați cetățeni, în această perioadă, pentru sănătatea dumneavoastră este esențial să respectați regulile privind distanțarea socială și să vă protejați rămânând, cât mai mult timp, acasă!

Cu toate că tradiția creștină spune că în aceasta perioadă să mergem în cimitire, pentru cinstirea memoriei celor dragi nouă, trecuți în neființă, îi rugăm pe cetățenii județului nostru să nu meargă în cimitire și precizăm faptul că, potrivit ordonanțelor militare, acest lucru nu este permis.

Reamintim faptul că amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 și 70.000 de lei.

În funcție de gravitatea faptei, la sancțiuni pot fi aplicate măsurile complementare, cum ar fi confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări și refacerea unor amenajări.

”Suplimentarea forțelor de ordine vine ca o măsură de protecție pentru cetățenii județului Alba, nu are ca scop sancționarea acestora.

Facem apel la rațiunea și înțelegea dumneavoastră de a da dovadă de calm, responsabilitate, un comportament civic adecvat, de a respecta cu strictețe regulile impuse de autorități.

Suntem conștienți că este extrem de dificil să stăm în casă în această perioadă de sărbătoare. De obicei, cu prilejul acestor zile, ne întâlneam cu prietenii, cu familia, ieşeam afară. De data aceasta, vă recomandăm cu toată responsabilitatea să păstrați distanțarea socială și să evitați pe cât posibil contactul cu cei apropiați.

Stând în casă și respectând restricțiile vom intra mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim celor care în această Duminică sărbătoriţi Învierea Domnului, cât şi celor care vor serba Duminica Floriilor, sănătate, liniște și să vă bucurați alături cei dragi de spiritul sfânt al acestor zile”, declară prefectul Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea