74% dintre adulți ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19. Ce motive invocă persoanele care se tem de imunizare-STUDIU

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos, la comanda Forumului Economic Mondial, efectuat pe 20.000 de persoane de până la 74 de ani, 74% dintre adulții din 27 de țări de pe glob sunt dispuși să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Chinezii și brazilienii sunt cei mai dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19 – 3 din 4 adulți s-au declarat pro imunizare în aceste țări. Procentul e mai scăzut în statele europene. Doar 56% dintre polonezi și unguri, 54% dintre ruși și 59% dintre francezi ar încerca pe propria piele un vaccin împotriva COVID-19.

ELIT

Însă nu sunt mulți cei care-și fac speranțe că un vaccin va fi disponibil până la sfârșitul anului curent. Cu excepția chinezilor, saudiților, indienilor, argentinienilor, brazilienilor și mexicanilor, care cred că se vor putea imuniza anul ăsta, ceilalți respondenți cred că abia în 2021 se va întâmpla asta.

Cât despre persoanele care se tem de imunizare, acestea invocă posibile efecte secundare, eficiența scăzută a unui vaccin împotriva noului coronavirus, dar și faptul că respondenții nu se consideră în grupa de risc pentru o formă severă de COVID-19. Totuși, în majoritatea țărilor incluse în studiu, cei care vor să se vaccineze îi depășesc numeric pe cei reticenți ori împotriva imunizării la COVID.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419