Rămâi conectat

Cultură Educație

7 centre educaţionale, inaugurate de Filantropia Ortodoxă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Problemele sociale cu care se confruntă ţara noastră, la ora actuală, au creat mari dificultăţi în procesul de învăţământ aflat, de mai mulţi ani, într-o continuă şi parcă nesfârşită schimbare. Realităţile economice şi greutăţile de care oamenii se lovesc zi de zi se reflectă, în mare parte, şi în domeniul educaţional, unde fenomenul abandonului şcolar ia amploare, mai ales în rândul familiilor cu mari dificultăţi financiare. Punerea şcolii pe planul doi duce, în majoritatea cazurilor, la renunţarea la educaţie.
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia se implică în rezolvarea problemelor care duc la abandonul şcolar, deschizând, pe parcursul lunii mai 2011, şapte centre educaţionale pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse şi cu risc major de renunţare la educaţia de stat. Cele şapte centre educaţionale au fost inaugurate în Alba Iulia, Timişoara, Lugoj, Făget, Deta, Sânnicolau Mare şi Sângeru de Pădure. În fiecare dintre aceste centre există un număr de 25 de copii care primesc zilnic hrană, burse sociale lunare, sprijin la realizarea temelor pentru acasă, susţinere în dezvoltarea personală, în formarea, ca oameni, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Aceste activităţi fac parte din proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” , demarat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, D.G.A.S.P.C. Alba, D.G.A.S.P.C. Mureş, D.G.A.S.P.C. Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, la nivelul regiunilor Centru şi Vest.
Deschiderea, în luna mai, a celor 7 centre educaţionale în localităţile amintite face parte dintr-o serie de acţiuni strategice, cu caracter interregional, în scopul creării unei reţele instituţionale de intervenţie, care, la vremea potrivită, să prevină eşecul educaţional, cauzat de lipsurile materiale, şi abandonul şcolar. Scopul activităţilor care se desfăşoară în aceste centre educaţionale este prevenirea părăsirii timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest, urmărindu-se crearea unei reţele de 16 centre educaţionale în judeţele Timiş, Alba şi Mureş. Primele 9 centre educaţionale de acest fel şi-au început activităţile şcolare şi sociale în luna noiembrie 2010, cu 225 de copii.
Grija şi preocuparea Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru educaţia copiilor care provin din familii cu nevoi sociale sunt expresia desăvârşită a iubirii şi a comuniunii care îşi au izvorul în Biserică şi care se dăruiesc în mod practic şi vizibil semenului aflat în suferinţă, lipsuri sau necazuri, atât trupeşti cât, mai ales, sufleteşti.  (L.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea