Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

7 – 9 iulie| Târgul Național de Turism Rural – stațiunea Albac din Munții Apuseni devine capitala turismului rural românesc

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

7 – 9 iulie| Târgul Național de Turism Rural – stațiunea Albac din Munții Apuseni devine capitala turismului rural românesc

Stațiunea turistică Albac din Munții Apuseni găzduiește, în perioada 7 – 9 iulie 2023, o nouă ediție a Târgului Național de Turism Rural – unicul târg din România care este destinat exclusiv turismului rural. Timp de trei zile, Comuna Albac din Țara Moților devine capitala turismului rural românesc, reunind cererea și oferta, respectiv reprezentanții pensiunilor agroturistice și reprezentanții agențiilor de turism. Târgul promovează totodată și gastronomia, tradițiile, meșteșugurile populare și folclorul românesc, ca și componente ale ofertei turismului rural din România.

Prima zi a târgului este destinată turismului pentru tineret, iar sub genericul „Arte și Meșteșuguri pentru toți” vor avea loc activități educative și de creație dedicate copiilor și tinerilor din taberele Stațiunii Turistice Albac (construcție și interpretare la tulnic, țesături și cusături tradiționale, olărit, arte decorative, desen, pictură).

Deschiderea oficială a Târgului Național de Turism Rural va avea loc, sâmbătă, 8 iulie 2023, iar manifestările vor cuprinde expoziția cu oferta turistică rurală, un târg al meșterilor populari și demonstrații gastronomice. Din program nu va lipsi folclorul românesc, prezent în spectacolul extraordinar „Cântec și joc de tezaur”, susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal. Pe scenă vor urca artiștii Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, alături de invitații speciali Veta Biriș și Mariana Anghel.

Seara se va încheia cu premierea Concursului de interpretare la tulnic ,,In Memoriam Elena Pogan” și cu un foc de tabără.

Târgul Național al Meșterilor Populari, expozițiile de turism și expozițiile etnografice vor putea fi vizitate și pe parcursul zilei de duminică. De asemenea, organizatorii au pregătit încă un spectacol folcloric cu participarea îndrăgiților interpreți Mirela Mănescu Felea, Mihai și Maria Nemeș, Sergiu Sotelecan și Bebe Dragomir. Programul va fi întregit de Tulnicăresele și Taraful din Albac și de Ansamblul Folcloric „Cununa” din Spantov.
Ca în fiecare an, Târgul Național de Turism Rural de la Albac va cuprinde vizite de informare în pensiunile turistice din zona Munților Apuseni, acțiuni care sunt destinate reprezentanților agențiilor de turism.
„Târgul Național de Turism Rural de la Albac este unicul târg din România destinat exclusiv turismului rural, având ca scop promovarea zonelor rurale cu potențial turistic. Târgul îmbină oferta turismului rural cu tradițiile, meșteșugurile, gastronomia și folclorul românesc. De fapt, târgul de la Albac încearcă să arate autenticitatea turismului rural românesc care se bazează tocmai pe această îmbinare armonioasă între tradiții, folclor, gastronomie și frumusețea naturii și a satelor noastre”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Târgul Național de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac, fiind o marcă înregistrată a Județului Alba.

PROGRAMUL TÂRGULUI DE TURISM RURAL DE LA ALBAC

VINERI, 7 IULIE 2023
•TABERELE STAȚIUNII ALBAC
16:00 – 21:00 – ARTE ȘI MEȘTEȘUGURI PENTRU TOȚI, activități educative și de creație dedicate copiilor și tinerilor din taberele Stațiunii Turistice Albac (construcție și interpretare la tulnic, țesături și cusături tradiționale, olărit, arte decorative, desen, pictură)

SÂMBĂTĂ, 8 IULIE 2023
•CENTRUL COMUNEI ALBAC
10:00 – 22:00 – VIZITAREA STANDURILOR EXPOZIȚIONALE și a EXPOZIȚIEI ETNOGRAFICE ALBAC
– OFERTA TURISTICĂ ȘI AGROTURISTICĂ în spațiile de cazare rurale din Județul Alba
– TÂRGUL NAȚIONAL AL MEȘTERILOR TRADIȚIONALI – RO Cultură pentru Cultură
– Expoziția etnografică din Stațiunea turistică Albac
13:00 – DESCHIDEREA OFICIALĂ A TÂRGULUI DE TURISM RURAL AL JUDEȚULUI ALBA
– Grupul tradițional de tulnicărese din Stațiunea Turistică Albac
– FANFARA JUDEȚULUI ALBA, dirijor Coriolan Honcaș
14:00 – GASTRONOMIA TRADIȚIONALĂ DIN MUNȚII APUSENI
– Demonstrații de gastronomie tradițională și degustări

•SCENA DIN CENTRUL COMUNEI ALBAC
15:00 – SPECTACOL FOLCLORIC EXTRAORDINAR ,,CÂNTEC ȘI JOC DE TEZAUR”
ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA
dirijor Alexandru Pal
soliști: ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ
invitați: VETA BIRIȘ, MARIANA ANGHEL
17:00 – Premierea CONCURSULUI DE INTERPRETARE LA TULNIC ,,In memoriam ELENA POGAN”, ed. a VI-a

•CENTRUL COMUNEI ALBAC
20:00 – FOC DE TABĂRĂ și DISCOTECĂ ÎN AER LIBER cu THE RED RAVINE BAND

DUMINICĂ, 9 IULIE 2023
• CENTRUL COMUNEI ALBAC
10:00 – 18:00 – VIZITAREA STANDURILOR EXPOZIȚIONALE și a EXPOZIȚIEI ETNOGRAFICE ALBAC
– OFERTA TURISTICĂ ȘI AGROTURISTICĂ în spațiile de cazare rurale din Județul Alba
– TÂRGUL NAȚIONAL AL MEȘTERILOR TRADIȚIONALI – RO Cultură pentru Cultură
– Expoziția etnografică din Stațiunea turistică Albac

• SCENA DIN CENTRUL COMUNEI ALBAC
14:00 – SPECTACOL FOLCLORIC
TULNICĂRESELE și TARAFUL DIN ALBAC
MIRELA MĂNESCU FELEA
MIHAI și MARIA NEMEȘ
SERGIU SOTELECAN
BEBE DRAGOMIR
ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,CUNUNA” din SPANTOV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea