Rămâi conectat

Ştirea zilei

7-8 august 2021| PROGRAMUL Festivalului de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului”, ediția a VI-a, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

7-8 august 2021| PROGRAMUL Festivalului de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului”, ediția a VI-a, la Alba Iulia

Timp de două zile, în curtea interioară Palatului Apor și în Grădina din Cetate vă invităm să pășiți înapoi în timp cu ajutorul artei!

Pentru cei mari și pentru cei mici, întocmai ca pe vremuri, truveri, comedianți, artişti, tineri domni şi tinere domniţe, vor readuce la viaţă, prin artă, trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă.

Vă invităm să redescoperiţi prin artă Cetatea Bălgradului – Alba Iulia medievală. Publicul va avea şansa să înveţe paşi de dans, să cânte refrene vesele, să râdă la farsele comedianţilor, să încerce să practice meșteșugul și modelajul în lut, dar și să deprindă câteva secrete ale artei mânuirii armelor medievale!

Se vor prezenta gratuit publicului, concitadini şi turişti:
– concerte de muzică medievală şi renascentistă
– spectacole de farsă medievală şi commedia dell’arte
– spectacole și ateliere deschise de jocuri, marionete și păpuși, pentru copii
– spectacole-atelier de dansuri medievale şi renascentiste
– prezentare arme medievale şi demonstraţii de luptă.
Programul se va desfășura pe parcursul celor două zile, în curtea interioară a Palatului și în Grădina din Cetate- Grădinescu (spatele Palatului Apor)!

Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de frumuseţea vremurilor de odinioară, care ca prin farmec va reînvia prin arta şi îndemânarea participanţilor: TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucureşti), TERRA ULTRASILVANA (Braşov); PETER PAN (Câmpina); Tudor Ostafie (Iași) ; SKEPSIS (Alba Iulia); Caravana cu Jocuri Happy Color.

Sâmbătă, 07 August

Grădina din Cetate – Grădinescu Alba Iulia (în spatele Palatului Apor)
18.00 – Arta păpușarului – atelier deschis interactiv- Tudor Ostafie (Iași)

Palatul Apor – curtea interioară
-18.30 – Arta meșteșugarului – modelaj în lut – atelier deschis interactiv
– Caravana cu Jocuri Happy Color

– 19.00 – Din lumea lui Shakespeare – Tudor Ostafie – (Iași)
– 19.10 – Arta Dansurilor Medievale – atelier deschis – Truverii (București)
– 19.40 – Arta mânuirii armelor – Terra Ultrasilvana (Brașov)
– 20.40 – Farse medievale – Studio 24 (București)
– 21.00 – Commedia dell Arte – ”Tatăl-Fantomă” – Skepsis (Alba Iulia)

Duminică, 08 August

Grădina din Cetate – Grădinescu Alba Iulia (în spatele Palatului Apor)
– 10.00 – Caravana cu Jocuri Happy Color – atelier deschis interactiv
– 10.30 – Arta păpușarului – ”Prințul Fermecat” – Compania Peter Pan (Câmpina)
– 18.00 – Arta păpușarului – ”Hansel și Gretel” – Compania Peter Pan (Câmpina)

Palatul Apor – curtea interioară
-18.30 – Arta meșteșugarului – modelaj în lut – atelier deschis interactiv
– Caravana cu Jocuri Happy Color – atelier deschis interactiv

– 19.00 – Din lumea lui Shakespeare – Tudor Ostafie – (Iași)
– 19.10 – Arta Dansurilor Medievale – atelier deschis – Truverii (București)
– 19.40 – Farse medievale – Studio 24 (București)
– 20.10 – Commedia dell Arte – ”Cine-i stăpânul?” – Skepsis (Alba Iulia)
– 21.00 – Concert de muzică medievală – Truverii (București)

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate și reprogramate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

„Zilele Medievale ale Bălgradului – Festival de artă medievală”, ediția a VI-a, este un eveniment organizat de Asociația grupul Skepsis pe baza unui proiect cultural având ca Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studenților Alba Iulia; Crucea Roșie Română – filiala Alba; Societatea Culturală Concret; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Asociația Institutul de Cercetare pentru Permacultură din România;

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, iar evenimentele culturale se vor desfășura cu respetarea măsurilor de siguranță impuse de starea de alertă în vigoare http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/243448 – punctul 11.

• la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

IMPORTANT!

Ne cerem scuze pentru inconveniențe, însă și Organizatorul și Participanții trebuie să respecte condiții similare pentru a putea desfășura activități culturale. Cu susținerea Partenerilor, Organizatorul pune la dispoziție publicului, gratuit, posibilitatea testării rapide pentru acces la evenimente, caz în care doritorii sunt rugați să se prezinte la locul de desfășurare cu 60 min înainte de ora începerii programului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea