Rămâi conectat

Politică Administrație

67 de posturi de poliţie comunale reînfiinţate de la 1 septembrie în Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

De la 1 septembrie în judeţul Alba îşi vor reîncepe activitatea 67 de posturi comunale de poliţie, coordonate de câte un şef de post şi cel puţin un ajutor. Reorganizarea anunţată se va face prin efectivele proprii, fără angajări suplimentare.

Această reconfigurare are loc în urma unui ordin al ministrului de Interne Mircea Duşa prin care, de la 1 septembrie, la nivelul întregii ţări este reînfiinţată Poliţia Rurală.
Asta după ce s-a înregistrat o creştere a infracţionalităţii cu peste 6%, a anunţat Duşa, miercuri, într-o conferinţă de presă.

„Am realizat o negociere în premieră şi am reuşit ca pentru administraţia locală să facem o rectificare pozitivă. În momentul de faţă am reuşit să alocăm sume încât să asigurăm funcţionarea corespunzătoare”, a precizat ministrul.

Legat de această decizie, ministrul de Interne Duşa a declara în urmă cu 2 săptămâni: „Prin tradiţie, românul în sat ştie că acolo e primarul, poliţistul şi biserica. Astfel, totul se va face într-o nouă gândire în sensul că va exista un şef de Post. Nu angajăm alţi oameni. Prin redistribuire de la acele birouri teritoriale se va face totul. Ne încadrăm în cifrele pe care le avem la nivelul ministerului”.

Concepţia de reorganizare a poliţiei din mediul rural, implementată în 2011 de MAI s-a dovedit a fi un eşec. Începând cu data de 6 iulie 2011 au fost înfiinţate şi au devenit funcţionale, 11 secţii de poliţie rurală, care au preluat atribuţiile posturilor de poliţie comunală. La fiecare post de poliţie comunală a rămas un poliţist de proximitate, cu program fix de 8 ore, pentru preluarea reclamaţiilor. Intervenţia la evenimente şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice era asigurată de poliţiştii secţiilor de poliţie rurală.

Acum, datorită faptului că infracţiunile rurale au crescut, iar cheltuielile acelor birouri teritoriale care s-au înfiinţat au crescut şi ele, reprezentanţii Ministerului de Interne au hotărât reînfiinţarea Poliţiei rurale

Potrivit noului ordin de la 1 septembrie şefii de post îşi vor reintra în drepturi şi se vor ocupa 24 de ore din 24 de problemele comunităţii.

IPJ Alba lucrează în acest moment la redistribuirea personalului existent pentru a se asigura activitatea celor 67 de posturi comunale de poliţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea