Rămâi conectat

Ştirea zilei

6607 semnături împotriva defrişării parcului Custozza din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri dimineaţă, preşedinta Asociaţiei „Alba Verde” Simona Branişte Zărnescu a depus la Primăria municipiului Alba Iulia listele cu semnăturile celor care au susţinut petiţia online pentru salvarea parcului Custozza şi cele ale cetăţenilor din Alba Iulia care au semnat în favoarea aceleiaşi cauze. Au fost centralizate 2358 semnături online şi 4249 semnături colectate pe stradă în Alba Iulia, în total 6607 semnături de dezacord faţă de propunerea de distrugere a parcului. Asociaţia „Alba Verde” susţine în continuare faptul că parcul Custozza prezintă un potenţial veritabil ca spaţiu public cu o atmosferă specială, cu condiţia amenajării lui peisagere de către un specialist peisagist. De asemenea, „Alba Verde” susţine în continuare organizarea unui concurs de idei, schiţe de amenajare a parcului, „acesta reprezentând cea mai bună metodă pentru a găsi soluţii de calitate, selectate de către un juriu competent”.
Referindu-se la prognozata întrunire a arhitecţilor din Alba Iulia, pe tema Custozza, de azi, Florin Roman a comentat: „Deşi se promite în fiecare zi transparenţă, văd că totul se face pe ascuns. De ce? Pentru că mulţi dintre arhitecţi au contracte cu Primăria Alba Iulia şi se încearcă din răsputeri susţinerea majoritară a proiectului avansat de dl. arhitect Lăncrănjan? Domnilor arhitecţi, vă rog să urmăriţi interesele albaiulienilor, chiar dacă asupra dvs. se fac presiuni. Şi asupra noastră se fac presiuni, dar vrem să ne uităm cu mândrie în ochii albaiulienilor. Vă rog să judecaţi lucrurile şi din prisma celor circa 6000 de albaiulieni care au semnat împotriva tăierilor de copaci din Parcul Custozza”.
Nicoleta I. TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea