Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

6,4 milioane de lei alocați de CJ Alba pentru plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale și finanțarea învățământului special

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba a aprobat joi, 14 ianuarie, repartizarea pe unitati administrativ teritoriale a sumelor necesare asigurării drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de meleviasă, precum și pentru finanțarea învățământului special integrat pe anul 2016. Suma alocată de administrația județeană pentru 2016 este de 6.431.000 lei.

Cuantumul sumelorpentru cheltuielile aferente drepturilor la alocaţia zilnică de hrană, la îmbrăcăminte. încălţăminte, materiale igienico-sanitare. rechizite/manuale. jucării, transport, materiale cultural sportive pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă este de:

Grupa de vârstă Valoarea alocaţiei de hrană

(lei/zi/copil/tânăr)

Valoare drepturi îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico – sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive (lei/an/copil/tânăr)
De la 3 până la 7 ani inclusiv 16.6 lei/zi 498 lei/an
De la 7 până la 14 ani inclusiv 16.6 lei/zi 61 1 lei/an
De la 14 până la 18 ani inclusiv 16.6 lei/zi 754 lei/an
De la 18 până la 26 ani inclusiv 16.6 lei/zi 844 lei/an

 

Potrivit proiectului de hătărâre, “se aprobă cuantumul cheltuielilor aferente drepturilor la alocaţia zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare. rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural sportive, pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă şi care nu se află în sistemul de protecţie socială, prevăzute în anexa nr. 1 !a H.G. nr. 904/2014 pentru stabilirea limitelor minime de cheltuieli aferente drepturilor prevăzute de art. 129 alin. 1 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, conform anexei nr. 1 parte integrantă a prezentei hotărâri.

 

Se aprobă alocarea, de la bugetul propriu al Judeţului Alba. pe unităţi administrativ teritoriale din Judeţul Alba. a sumelor necesare pentru asigurarea drepturilor prevăzute în anexa nr. 1 pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă. şi pentru finanţarea învăţământului special integrat din Judeţul Alba. pe anul 2016 şi estimările pe anii 2017-2019. conform anexei nr. 2 la prezenta hotărâre.

 

Instituţiile de învăţământ vor solicita unităţilor administrativ teritoriale de care aparţin, sumele necesare. în baza următoarelor documente depuse de către reprezentantul legal al copilului/elevului/tânărului:

– cerere, întocmită de reprezentantul legal al copilului/elevului/tânărului;

– copie BI/CI al reprezentantului legal;

– copie certificat de naştere al copilului/elevului/tânărului;

– copie certificat de orientare şcolară emis de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, prin care s-a recomandat includerea în învăţământul de masă.”

 

Statul are obligația de a asigura copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale, școlarizați în unitățile de învățământ special sau de masă, inclusiv cei școlarizați în alt județ decât cel de domiciliu, asistență socială constând în asigurarea alocației zilnice de hrană, a rechizitelor școlare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei și a încălțămintei în cuantum egal cu cel pentru copiii aflați în sistemul de protecție a copilului, precum și găzduirea gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din cadrul direcțiilor generale județene/ de asistență socială și protecția copilului. (PB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea