Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

500 de lei – taxa stabilită de Ministerul Sănătății pentru concursul de rezidențiat din noiembrie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cuantumul taxei pentru participarea la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 25 noiembrie, s-a mărit în acest an, de la 300 la 500 de lei pentru fiecare participant, după cum a stabilit Ministerul Sănătății, motivul fiind cheltuielile mari de organizare pentru acest examen.

Cuantumul taxei pentru participarea la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 25 noiembrie 2012, se stabileşte la suma de 500 lei/participant. Sumele încasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sănătăţii şi se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de personal şi materiale necesare susţinerii concursului de rezidenţiat. Din sumele încasate o cotă de maximum 80% se va repartiza universităţilor de medicină şi farmacie din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, în vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidenţiat. Repartizarea sumelor între universităţi se va face proporţional cu numărul de candidaţi care susţin concursul în centrul universitar respectiv şi nota de calcul estimativ privind cheltuielile ocazionate de organizarea concursului de rezidenţiat, însuşită sub semnătură de rector„, se arată în ordinul ministrului Sănătăţii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, s-au stabilit prin Ordin semnat de ministrul Vasile Cepoi, specialitățile deficitare pentru care se organizează rezidențiat pe post în spitale clinice cu secții clinice universitare, institute sau centre medicale clinice, după cum urmează: anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, chirurgie cardiovasculară, epidemiologie, farmacie clinică, hematologie, medicină de laborator, medicină de urgență, neonatologie, neurochirurgie, oncologie medicală, ortopedie și traumatologie, psihiatrie, psihiatrie pediatrică, radiologie și imagistică medicală, radioterapie și recuperare, medicină fizică și balneologie.

Concursul de intrare în rezidențiat se va desfășura, descentralizat, în șase centre universitare din țară: București, Iași, Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Timișoara și Craiova pe baza aceleiași bibliografii și tematici. Fiecărui centru universitar îi vor fi arondate și județele pentru care se organizeaza rezidențiat pe post, astfel că Alba va fi arondat la Centrul Universitar Cluj-Napoca.

Noutatea din acest an este că se va organiza concurs de rezidențiat pe post și pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susținere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în țară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, ci în funcție de dinamica de personal din ultima perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Câți pensionari și care este venitul mediul în România al acestora: Datele transmise de Casa Naţională de Pensii Publice În aprilie 2024, România avea un total de 4.748.274 de pensionari, cu 4.274 de persoane mai puțin față de luna anterioară, conform datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Valoarea medie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea