Rămâi conectat

Ştirea zilei

46 de gospodării din cadrul comunitățiilor marginalizate din Zlatna vor avea electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria orașului Zlatna a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție furnizare și montaj sisteme panouri fotovoltaice în cadrul proiectului ,,Dezvoltare Locală Integrată în orașul Zlatna”. Valoarea totală a investiției este de 351.900 lei, fără TVA.

Principalul scop al proiectului este acela de a servi la integrarea și incluziunea cetățenilor aparținând comunității marginalizate din orașul Zlatna în societate, pe piața muncii și în sistemul educațional, reducerea sărăciei și a discriminării acestor persoane.

Proiectul contribuie la îmbunătățirea condițiilor de munca și viată a persoanelor aparținând grupului tintă, prin accesul la energie electrică din resure regenerabile și scădearea facturilor la energia electrică, realizându-se îmbunătățirea calității vieții persoanelor.

Sistemul fotovoltaic include:

•4 panouri fotovoltaice (capacitate totala de minim lOOOw);

•invertor hibrid cu regulator de încărcare MPPT incorporat;

•invertorul este unda sinus pur;

•egalizator baterii;

•regulator/controler solar;

•sistem de prindere pentru acoperiș inclinat ( șina aluminiu montaj pe acoperiș înclinat țigla, banda zincata pentru pamantare, cleme de mijloc prindere pe căprior, cleme de capăt prindere pe căprior);

•2 baterii solare de minim 150ah cu mai mult de 2400 de cicluri de încărcare/descărcare (până la 30% DOD);

-cablu solar;
-Mufe YMC4;
-Rama etanșare cablaj la străpungere în acoperiș țigla;
-Montaj și transport.

În cadrul prezentului proiect, îmbunătățirea condițiilor de locuit vă fi realizată prin montaj energie verde (panou fotovoltaic) și reabilitarea de locuințe, inclusiv conectare la rețele de utilități. îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru un număr de 46 de gospodării din cadrul comunitățiilor marginalizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

30 noiembrie 2023-1 decembrie 2023| PLOI și vânt puternic în Alba, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României: Avertizare Cod Portocaliu și Galben

Ziarul Unirea

Publicat

în

România se confruntă cu condiții meteorologice severe în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), care a emis avertizări de tip Cod Galben și Cod Portocaliu pentru diferite regiuni ale țării. Aceste avertizări vizează fenomene precum cantități moderate și semnificative de apă, precum și intensificări ale vântului.

Cod Galben – 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00

Zona de impact pentru Codul Galben se extinde în Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. În aceste regiuni, se așteaptă precipitații sub formă de ploi, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali, precum și în Munții Apuseni, se vor înregistra inițial precipitații mixte, urmate de ploi care vor duce la topirea stratului de zăpadă. Se prognozează acumulări moderate de apă, în general, în intervalul 25…40 l/mp.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

De asemenea, în regiunile vestice, vântul va cunoaște intensificări locale, atingând viteze de 55…60 km/h. În zonele montane înalte, rafalele pot depăși chiar și 80…100 km/h. De menționat că intensificările ale vântului pot afecta și restul teritoriului, cu arii restrânse de impact.

Cod Portocaliu – 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00

Pentru aceeași perioadă, ANM a emis și un Cod Portocaliu, cu impact asupra județului Maramureș și a zonei montane din județele: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare. Aici, cantitățile de apă se anunță a fi semnificative, cu valori cuprinse între 50…70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

Este important ca locuitorii din aceste zone să fie pregătiți pentru posibile inundații locale și să urmărească actualizările ANM pentru a lua măsurile necesare de protecție.

Populația este sfătuită să evite deplasările inutile în această perioadă, să fie precaută în trafic și să se asigure că au informațiile necesare despre evoluția vremii. Autoritățile locale și serviciile de urgență sunt mobilizate pentru a face față potențialelor situații de urgență generate de condițiile meteorologice extreme.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare