400 de aplicaţii suspendate de Facebook pentru că aveau acces la datele utilizatorilor săi

Aplicaţiile au fost suspendate din cauza „îngrijorărilor privind programatorii săi sau modul în care acestea utilizează datele utilizatorilor”, a anunţat Ime Archibong, vicepreşedintele pentru parteneriatele de produs din cadrul Facebook.

Archibong a anunţat că aplicaţia myPersonality a fost eliminată deoarece reprezentanţii săi nu au permis efectuarea unui audit, adăugând că aplicaţiile suspendate vor fi cercetate mai amănunţit.

ELIT

Gigantul Facebook a informat că cei aproximativ patru milioane de utilizatori care au permis aplicaţiei myPersonality să aibă acces la datele lor, vor fi notificaţi dacă informaţiile sale personale au fost folosite în mod ilegal.

„Vom continua să investigăm aplicaţiile şi să facem schimbările necesare pentru a ne asigura că facem tot ce putem pentru a proteja datele utilizatorilor noştri”, a declarat Archibong.

Mihail David - 2020

Datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online, implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani şi europeni, utilizând datele sustrase pentru a le trimite reclame politice personalizate. Companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cofondatorul şi directorul general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a cerut scuze în faţa Parlamentului European în luna mai şi a promis că va lua măsuri pentru a preveni incidente similare.

Sursa: mediafax.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...