Rămâi conectat

Curier Județean

4 august: Pre-event FânFest Alba Iulia, la Habitat – proiecţie de film documentar, concert Equinoxe şi ZadaR, ateliere de creaţie, expoziţie foto şi prezentare maraton pe bicilete

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

fan festCa un prim pas către o nouă călătorie spre Roşia Montană, şi în acest an în mai multe oraşe din ţară, în cadrul campaniei “Salvaţi Roşia Montană”, se organizează pre-event-urile festivalului Fânfest, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie. La Alba Iulia pre-event-ul va avea loc în data de 4 august, la Habitat, iar programul va cuprinde ateliere de creaţie, dezbateri alături de conf. univ. dr. Horea Ioan Ciugudean şi Cristi Pascal – autorul cărţii „Pe celălalt mal”,  o expoziţie foto, proiecţie de film documentar, concert Equinoxe şi ZadaR precum şi  o prezentare a maratonului „Alerg pentru Roşia Montană”, organizat de Cristi Pascal şi Alexandra Roman, care şi-au propus să „alerge” de la Alba Iulia la Roşia Montană, pe bicicletă.

 PRE-event-urile FânFest sunt organizate pentru a-i introduce în atmosferă pe cei care vor participa la festival, în perioada 15-18 august, la Roşia Montană, dar şi pentru a aduce în fiecare oraş un pic din sărbătoarea ce cuprinde Roşia Montantă cu prilejiul acestui festival.

 „A mai trecut un an şi Roşia Montană e tot acolo, în inima Apusenilor. Datorită roşienilor cu mintea trează şi cu conştiinţa întreagă, datorită miilor de oameni care îi sprijină, datorită ţie şi, ca parte a luptei pentru Roşia Montană, festivalul FânFest există şi în acest an. Un festival cultural şi activist, aşa cum te-am obişnuit, un festival în care propoziţia “îmi pasă” capătă consistenţă şi sens concret. Ca şi la FânFest, la PRE-event-uri celebrăm libertatea Roşiei Montane, demnitatea celor care refuză să plece, dar şi a celor care îi sprijină, creativitatea şi pofta de joc ce însoţesc protestul nostru paşnic, dar şi un pic din furia ce ne-ar putea cuprinde dacă cineva va îndrăzni să se atingă de Roşia Montană”, este mesajul transmis de organizatori pe site-ul festivalului.

Maraton Alerg pentru Rosia Montana Maraton “Alerg pentru Roşia Montană” – Cristi Pascal şi Alexandra Roman şi-au propus să „alerge” de la Alba Iulia la Roşia Montană, pe bicicletă

 Cu ocazia festivalului FânFest de anul acesta, Cristi Pascal – autorul cărţii „Pe celălalt mal” – un ghid de atitudine, alături de Alexandra Roman (pe bicicletă), şi-au propus să alerge cei aproape 80 de km de la Alba Iulia până la Roşia Montană din dorinţa de a susţine localnicii rămaşi în Roşia Montană care se opun proiectului minier cu cianuri din localitatea lor. Cei doi vor pleca spre Roşia Montană în data de 15 august, la ora 7.00.

 Pentru cei interesaţi să participe la maraton, iată câteva reguli de participare:

 1. Oricine doreşte poate să participe atât pentru alergare cât şi pe bicicletă (role, skateboard, kangoo jumps, sanie, hidrobicicletă, picioroange, călare… :), cu condiţia să respecte regulile de organizare.

2. Doritorii pot participa la parcurgerea întregului traseu sau chiar şi numai a unei porţiuni din acesta, după dorinţa lor.

3. Toţi participanţii vor purta un tricou care va avea imprimat însemnele postate de organizatori (ale campaniei Salvaţi Roşia Montană şi Fundaţiei Culturale Roşia Montană) sau o panglică tricoloră expusa la vedere.

4. Aceasta nu este o competiţie, ci o acţiune de solidaritate! De aceea, toţi doritorii, pe jos sau pe bicicletă, vor participa în grup compact format imediat în urma celor doi iniţiatori.

 „Ne-am bucura să participaţi în numar cât mai mare, în special la plecarea din Alba Iulia şi la sosirea în Roşia Montană”, au transmis cei doi organizatori ai maratonului.

 Pre-eventurile „Salvați Roșia Montană” se desfășoară în mai multe orașe din țară: Cluj. Bucureşti, Iaşi, Timişoara  ş.a.

 Sursa foto: facebook.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea