Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

36 de locuinţe pentru tineri, recepționate de ANL, în Alba Iulia: Investiție de peste 8 miloane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

36 de locuinţe pentru tineri, recepționate de ANL, în Alba Iulia: Investiție de peste 8 miloane de lei

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepționat zilele acestea 36 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Alba Iulia.

Până în prezent ANL a finalizat în judeţul Alba în cadrul aceluiaşi program 399 de unităţi locative în oraşele Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Cugir, Ocna Mureş, Zlatna şi în comuna Horea, potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES.

„Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Aba Iulia (judeţul Alba), 36 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Locuinţele (6 garsoniere, 18 apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Lalelelor nr. 97A, pe un regim de înălţime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 8.096.535,02 lei (inclusiv TVA)”, se menţionează în comunicat.

Până în prezent, potrivit sursei citate, în judeţul Alba, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 399 de unităţi locative, respectiv 175 în municipiul Alba Iulia, 54 în oraşul Cugir, câte 52 în municipiul Sebeş şi oraşul Ocna Mureş, 23 în municipiul Blaj, 16 în municipiul Aiud, 15 în oraşul Zlatna şi 12 în comuna Horea.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea