Rămâi conectat

Actualitate

355 de tablete și laptopuri, achiziționate de școlile din județul Alba pentru învățământul online. La ce sumă se ridică investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiriile pentru modernizarea și digitalizarea procesului de învățare în România nu au ocolit județul Alba nici de această dată. Temându-se de un al doilea val pandemic potențial și de inițiala lipsă de resurse cu care școliile și elevii s-au confruntat la începutul izbucnirii epidemiei și decretarea stării de urgență, autoritățiile au oferit suport financiar celor care au avut nevoie de echipamente, cum ar fi laptopuri sau tablete.

Suma necesară achiziționări a unori astfel de echipamente a fost specificată de către Sandu Cornel, Inspector Școlar General la ISJ Alba, care a declarat că ,, La solicitarea ISJ Alba, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a aprobat suplimentarea bugetelor școlilor cu o sumă de 337 000 de lei, necesare pentru achizitia a 355 de echipamente IT (tablete, laptopuri), pentru elevii din Municipiul Alba Iulia care nu  beneficiau de  aceste echipamente  pentru utilizarea  doar în timpul desfășurării  activității de învățământ online. Școlile le-au achiziționat, sau unele dintre ele știu sigur că da, poate altele nu, dar ele vor fi proprietatea școlii și vor fi numai transmise eleviilor pentru utilizare.”

Numărul de unități de învățământ care beneficiază de bani pentru a achiționa astfel de echipament de predat și de învățat a fost și el menționat de către Inspectorul Școlar General, acesta anunțând că ,,în cadrul programului Euro 200, în județul Alba au fost 64 de solicitări pentru a beneficia de sprijin pentru cumpărarea de echipamente IT, toți cei 64 s-au încadrat în condițiile specifice programului și vor primi această subvenție de 200 de euro la cumpărarea unui echipament IT.”

Astfel de achiziții sunt considerate a fi absolut necesare întrucât clasica școala românească va suferi modificări de la începutul anului școlar viitor, în contextul ținerii în siguranță a eleviilor în șcenariul unui nou val de îmbolnăviri de coronavirus.

Reamintim că, printre noile măsuri anunțate, Guvernul întenționează ca în clase să fie maximum 10-15 elevi, iar aceștia să sta cel mult 4 ore pe zi la școală. În plus, fiecare oră de curs va dura cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea