355 de tablete și laptopuri, achiziționate de școlile din județul Alba pentru învățământul online. La ce sumă se ridică investiția

Pregătiriile pentru modernizarea și digitalizarea procesului de învățare în România nu au ocolit județul Alba nici de această dată. Temându-se de un al doilea val pandemic potențial și de inițiala lipsă de resurse cu care școliile și elevii s-au confruntat la începutul izbucnirii epidemiei și decretarea stării de urgență, autoritățiile au oferit suport financiar celor care au avut nevoie de echipamente, cum ar fi laptopuri sau tablete.

Suma necesară achiziționări a unori astfel de echipamente a fost specificată de către Sandu Cornel, Inspector Școlar General la ISJ Alba, care a declarat că ,, La solicitarea ISJ Alba, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a aprobat suplimentarea bugetelor școlilor cu o sumă de 337 000 de lei, necesare pentru achizitia a 355 de echipamente IT (tablete, laptopuri), pentru elevii din Municipiul Alba Iulia care nu  beneficiau de  aceste echipamente  pentru utilizarea  doar în timpul desfășurării  activității de învățământ online. Școlile le-au achiziționat, sau unele dintre ele știu sigur că da, poate altele nu, dar ele vor fi proprietatea școlii și vor fi numai transmise eleviilor pentru utilizare.”

ELIT

Numărul de unități de învățământ care beneficiază de bani pentru a achiționa astfel de echipament de predat și de învățat a fost și el menționat de către Inspectorul Școlar General, acesta anunțând că ,,în cadrul programului Euro 200, în județul Alba au fost 64 de solicitări pentru a beneficia de sprijin pentru cumpărarea de echipamente IT, toți cei 64 s-au încadrat în condițiile specifice programului și vor primi această subvenție de 200 de euro la cumpărarea unui echipament IT.”

Astfel de achiziții sunt considerate a fi absolut necesare întrucât clasica școala românească va suferi modificări de la începutul anului școlar viitor, în contextul ținerii în siguranță a eleviilor în șcenariul unui nou val de îmbolnăviri de coronavirus.

Mihail David - 2020

Reamintim că, printre noile măsuri anunțate, Guvernul întenționează ca în clase să fie maximum 10-15 elevi, iar aceștia să sta cel mult 4 ore pe zi la școală. În plus, fiecare oră de curs va dura cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...