Rămâi conectat

Ştirea zilei

35 de tineri din Alba îşi vor încerca norocul la liceul militar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba, 670 de elevi de gimnaziu din 16 judeţe au susţinut testul psihologic, probele sportive (traseu utilitar-aplicativ şi rezistenţă) şi interviul, în vederea participării la concursul de admitere la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, dar câţiva au optat şi pentru liceele militare de la Câmpulung Moldovenesc sau Breaza.
Lt. col. Nicolae Avrămuţ, purtătorul de cuvânt al CZSO Alba, a declarat că au fost supuşi selecţiei 426 de băieţi şi 244 de fete, din care 161 de băieţi şi 143 de fete au fost respinşi. Au fost admişi 366 de candidaţi, din care 265 de băieţi şi 101 fete, din care pentru liceul militar din Alba Iulia vor concura 246 de băieţi şi 90 de fete. Pentru anul şcolar 2011 – 2012, pentru băieţi vor fi scoase la concurs 100 de locuri, adică o concurenţă de 2,46 candidaţi/loc, iar la fete, bătălia pentru unul din cele 20 de locuri va fi şi mai acerbă, de 4,5 candidate, adică aproape dublă decât la fete. Cifrele ar putea creşte uşor, în funcţie de numărul candidaţilor care au trecut probele eliminatorii la celelalte centre zonale din localităţile amintite, dar doresc să susţină admiterea la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, condus de col. Marcel Domşa.
Din judeţul Alba, au fost supuşi probelor 58 de candidaţi, unul dintre tinerii care şi-a depus dosarul la Biroul de Informare Recrutare renunţând probabil în ultimul moment la susţinerea admiterii la liceul miliar. Au fost testaţi 27 de băieţi şi 31 de fete, fiind respinşi 11 băieţi şi 12 fete, iar admişi, 16 băieţi şi 19 fete.  (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea