Rămâi conectat

Ştirea zilei

35 de tineri din Alba îşi vor încerca norocul la liceul militar

Publicat

în

La Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba, 670 de elevi de gimnaziu din 16 judeţe au susţinut testul psihologic, probele sportive (traseu utilitar-aplicativ şi rezistenţă) şi interviul, în vederea participării la concursul de admitere la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, dar câţiva au optat şi pentru liceele militare de la Câmpulung Moldovenesc sau Breaza.
Lt. col. Nicolae Avrămuţ, purtătorul de cuvânt al CZSO Alba, a declarat că au fost supuşi selecţiei 426 de băieţi şi 244 de fete, din care 161 de băieţi şi 143 de fete au fost respinşi. Au fost admişi 366 de candidaţi, din care 265 de băieţi şi 101 fete, din care pentru liceul militar din Alba Iulia vor concura 246 de băieţi şi 90 de fete. Pentru anul şcolar 2011 – 2012, pentru băieţi vor fi scoase la concurs 100 de locuri, adică o concurenţă de 2,46 candidaţi/loc, iar la fete, bătălia pentru unul din cele 20 de locuri va fi şi mai acerbă, de 4,5 candidate, adică aproape dublă decât la fete. Cifrele ar putea creşte uşor, în funcţie de numărul candidaţilor care au trecut probele eliminatorii la celelalte centre zonale din localităţile amintite, dar doresc să susţină admiterea la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, condus de col. Marcel Domşa.
Din judeţul Alba, au fost supuşi probelor 58 de candidaţi, unul dintre tinerii care şi-a depus dosarul la Biroul de Informare Recrutare renunţând probabil în ultimul moment la susţinerea admiterii la liceul miliar. Au fost testaţi 27 de băieţi şi 31 de fete, fiind respinşi 11 băieţi şi 12 fete, iar admişi, 16 băieţi şi 19 fete.  (R.G.)

Publicitate

Ştirea zilei

20 ianuarie 2022: Peste 19.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Publicat

în

20 ianuarie 2022: Peste 19.000 cazuri de COVID, raportate în România. 43 decese provocate de CORONAVIRUS – bilanț parțial

În cursul dimineții de joi, 20 ianuarie 2022, autoritățile au transmis bilanțul parțial de coronavirus în România.

CITEȘTE ȘI: 19 ianuarie 2022: Peste 16.000 cazuri de COVID, raportate în România. 58 decese provocate de CORONAVIRUS – bilanț parțial

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, au fost raportate 43 decese, dintre care 4 anterioare.

Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben de vânt puternic, pentru zona montană a județului Alba, valabilă până sâmbătă dimineața.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Electrica Furnizare Discount

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare