Rămâi conectat

Curier Județean

33 de decese înregistrate la Spitalul Municipal Aiud în rândul pacienților în stare gravă la ATI, în anul 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul acesta, din luna ianuarie până la momentul actual, 33 de persoane infectate cu COVID-19, aflați în stare gravă la secția ATI a Spitalului Municipal Aiud au decedat în lupta cu boala.

Potrivit celor declarate de reprezentanții Spitalului Municipal Aiud pe tot parcursul perioadei în care se ocupă de bolnavii infectați cu Covid 19 au fost internaţi în stare gravă 450 de bolnavi, din care 33 au decedat.

Conducerea spitalului ne-a informat: „La noi, la Aiud, sunt aduse tate cazurile grave. De obicei bolnavii care vin aici sunt cei care au neglijat să meargă la medic la primele semne și au stat prea mult acasă încercând să se trateze singuri. Ne pare rău că nu reușim să-i salvăm pe toți cei care au fost aduși la noi. Am pierdut 33 de bolnavi, mortalitatea este foarte mare”, arată aiudinfo.ro.

Potrivit oficialilor spitalului: „La Aiud nu sunt aduși doar pacienţi din județul Alba. Am avut bolnavi din toate județele limitrofe și chiar de mai departe. Ne bucurăm să spunem că am reușit să externăm, în stare bună, vindecați, peste 400 de bolnavi în aceste aproape două luni de când ne ocupăm de bolnavii Covid”

Începând cu mijlocul lunii ianuarie Spitalul Municipal Aiud a devenit unitate sanitară suport Covid și a primi spre tratare persoane având afecţiuni grave cauzate de virusul Covid 19. În acest sens, spitalul aiudean a fost special dotat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgență cu o serie de aparatură necesară funcționării secției de terapie intensivă COVID-19. Este vorba despre 20 de ventilatoare, 20 de monitoare și 60 de injectomate. Toate dotările sunt noi și absolut necesare într-o secție de terapie intensivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea