Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

31 mai – Ziua Mondială Fără Tutun: Activităţi specifice de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul preşcolar din Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pentru a marca Ziua Mondială Fără Tutun, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară în perioada 27 – 31 mai 2013 activităţi specifice de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul preşcolar, şcolar şi universitar. Activităţile subscrise temei propuse de OMS în acest an cu logo-ul „Interziceţi publicitatea, finaţarea şi promovarea tutunului” au ca scop creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc.

În fiecare an la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează „Ziua Mondială Fără Tutun” subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile sociale de reducere a consumului de tutun.

La nivel global, consumul de tutun ucide anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, fiind expuşi fumatului pasiv; consumul de tutun este cea de-a doua cauză de mortalitate, după hipertensiune, acesta fiind în momentul de faţă responsabil de moartea unui adult din 10.
Scopul marcării acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale dar şi al celor sociale, de mediu sau economice cauzate de consumul de tutun sau fumatul pasiv.

Acţiunile sunt realizate în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 13 Alba Iulia, Grădiniţa cu Program Normal numărul 16 Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, şi Liga Studenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată Joi, 9 mai, Warner Bros. a făcut un anunț mult așteptat, pe care fanii l-au așteptat timp de peste două decenii: data lansării următorului film „Stăpânul inelelor” (Lord of the Rings), care se bazează pe lumea populară creată de autorul britanic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea