Rămâi conectat

Ştirea zilei

3000 de aiudeni ar putea beneficia de subvenţii la încălzire

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorităţile locale din Aiud au început să preia cererile pentru subvenţiile la încălzirea cu lemne, cărbuni şi gaze naturale, aferente perioadei noiembrie 2011 – martie 2012, în numai o săptămână depunându-şi documentele 202 aiudeni, pentru subvenţii la gaz şi 69 pentru lemne, ne-a informat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud.
Subvenţiile pentru actualul sezon rece se acordă în baza OUG nr. 70/02.09.2011 şi conform HG nr. 920/21.09.2011 privind normele de aplicare a OUG nr. 70, prin care OUG 5/2003, actul normativ în baza căruia s-au acordat aceste subvenţii în ultimii ani, a fost abrogată. Primul termen pentru depunerea cererilor de acordare a subvenţiilor la încălzire este de 15 octombrie, însă cei interesaţi pot depune actele până în data de 20 a fiecărei luni, de-a lungul întregii perioade, şi vor beneficia de ajutorul pentru căldură, începând din luna depunerii cererii până la sfârşitul sezonului rece. Beneficiază de subvenţie la încălzirea cu lemne, cărbuni şi gaze naturale familiile sau persoanele singure, cu venituri de până la 615 lei/membru de familie. În vederea obţinerii ajutorului pentru căldură, cetăţenii din Aiud trebuie să-şi ridice de la Serviciul Public de Asistenţă Socială sau de la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Aiud formularele de cereri, însoţite de declaraţiile privind veniturile înregistrate. Aceste documente, însoţite de copia după actul de identitate al titularului, ultima factură de gaz, în cazul celor care solicită subvenţie pentru încălzirea cu gaze naturale, şi contractul de închiriere a locuinţei, acolo unde este cazul, se depun la Serviciul Public de Asistenţă Socială Aiud.
„Autorităţile locale au pregătit aproximativ 3000 de cereri şi declaraţii privind veniturile înregistrate, estimând un număr al solicitanţilor aproximativ egal cu cel de anul trecut. Persoanele care doresc să solicite subvenţie pentru căldură trebuie să ştie că există o serie de bunuri care conduc la excluderea acordării ajutorului. Lista acestor bunuri este făcută publică atât la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, cât şi la Primăria Aiud, iar Biroul Comunicare şi Relaţii Publice, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, a pregătit, în vederea distribuţiei, şi fluturaşi de informare pentru ca cetăţenii interesaţi să aibă la îndemână toate datele necesare”, a declarat Ada Rus. Conform prevederilor legale în vigoare, Serviciul Public de Asistenţă Socială va efectua anchete sociale la domiciliul a 60% dintre solicitanţi, în baza listei ce va fi comunicată de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Alba, iar persoanele care se vor face vinovate de declaraţii false riscă să suporte consecinţe de natură penală.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea