Rămâi conectat

Actualitate

300.000 de cadre didactice vor primi câte 150 de euro, din fonduri europene, pentru perfecționarea profesională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat, miercuri, că Guvernul a decis să plătească profesorilor și personalului didactic auxiliar o subvenție de 150 de euro, din fonduri europene.

Pricopie a explicat că este vorba despre reluarea unui proiect mai vechi prin care profesorii primeau 100 de euro pentru a-și cumpăra cărți.

Se numea atunci „suta de euro pentru cărți”—fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei a 100 de euro pentru a-și achiziționa cărți. Acest drept în perioada crizei a fost anulat, iar noi acum, în urma discuției cu colegii din guvern și cu sindicatele, am găsit această nouă formulă. Este vorba de un proiect de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea profesională a personalului didactic. De data aceasta nu există condiționare strictă de a cumpăra cărți și a deconta prin facturi, ci este vorba de o sumă forfetară pe care profesorii o pot folosi pentru achiziția de materiale didactice, cărți, participare la cursuri, conferințe„, a precizat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, ministerul este cel care va aplica pe POSDRU pentru proiect și va transmite banii către universități și inspectorate școlare.

Aceste instituții fac plățile direct, aceeași sumă pentru toate persoanele, aproximativ 150 de euro, echivalentul în lei, pe baza listelor de cadre didactice și personal didactic auxiliar. Procesul va decurge ușor, în câteva săptămâni vom face aceste plăți. Se va derula pe o perioadă de aproximativ 9 luni. (…) Nu vorbim de deconturi, ci este o pagină în care fiecare cadru didactic va spune cum a folosit cei 150 de euro, în raport cu dezvoltarea profesională a fiecărei persoane„, a spus Pricopie.

El a precizat că deocamdată proiectul „este pentru anul școlar în curs, sunt discuții avansate la nivelul Guvernului pentru ca această politică să se permanentizeze și în fiecare an să avem un astfel de grant„.

Potrivit unui comunicat al MFE, de această subvenție vor beneficia aproximativ 300 de mii de persoane, personal didactic, preuniversitar și universitar.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea