Rămâi conectat

Ştirea zilei

30 de ani de activitate a SC SATEX SRL: Drumul prin timp al uneia dintre cele mai longevive afaceri din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Exact acum 30 de ani, pe 5 iunie 1991 apărea în Alba Iulia una dintre puținele firme care au trecut testul timpului în cel mai adevărat sens al cuvântului. SC SATEX SRL pornea atunci la drum din visul și încrederea a doi tineri (și care au rămas la fel de tineri): Ioan Lazăr și Gabriela Lazăr.

Cu multe suișuri și coborâșuri, cu multe provocări și încercări de-a lungul timpului, cu peste câteva mii de angajați care au venit în această echipă numită SATEX, visul de la început a căpătat o multitudine de forme regăsite în multiple domenii de activitate.
În primii ani de activitate, firma SATEX devenea una dintre cele mai mari companii de vânzare de electrocasnice și poate mulți dintre locuitorii județului și nu numai și-au cumpărat primul lor televizor color chiar de aici.

Cu timpul, ideile de afaceri s-au înmulțit, iar Ioan Lazăr a ținut mereu pasul cu schimbările: dealer și service autorizat DAEWOO în regiune și apoi în județ, HORECA (VILA ELISABETA a fost și va rămâne o emblemă pentru Alba Iulia), mass media (Ziarul Informația de Alba pe care l-a susținut financiar cea mai mare perioadă a existenței sale, formând zeci de jurnaliști), agroturism montan, fermă și zootehnie, viața firmei SATEX se împletește cu eforturile și munca susținută continuă a unuia dintre primii oameni de afaceri din Alba, dar și printre puținii care au rezistat pe piață și au trecut de borna cu numărul 30 (sunt mai puțin de 10 în județul Alba).

Cu taxele la stat plătite la zi mereu și salariile angajaților plătite “la virgulă” în data de 11 ale fiecărei luni, indiferent de cât de greu a fost uneori, SATEX merge și astăzi mai departe, pășind în al 31-lea an al existenței. Mulți ani dorim de acum încolo și firmei, dar mai ales oamenilor care scriu această poveste frumoasă, susținuți mereu din spate de cel care și-a investit toate visele, energia și anii tinereții în ea: Ioan Lazăr!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea