Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

3 septembrie: Serviciul de Probațiune Alba celebrează 20 de ani de activitate în domeniul execuțional penal din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
3 septembrie: Serviciul de Probațiune Alba celebrează 20 de ani de activitate în domeniul execuțional penal din România

În data de 3 septembrie, Serviciul de Probațiune Alba, ca structură teritorială din cadrul Direcției Naționale de Probațiune, celebrează 20 de ani de activitate în domeniul execuțional penal din România.

Probațiunea din România reprezintă un serviciu profesionist și specializat, dezvoltat de Ministerul Justiției, încă din anul 2001, în conformitate cu standardele și practicile europene și internaționale.

Probațiunea reprezintă o alternativă la pedeapsa cu închisoarea aplicată persoanelor care au săvârșit infracțiuni. Rolul consilierilor de probațiune este de a supraveghea respectarea măsurilor și obligațiilor și de a ajuta persoanele condamnate penal să se reintegreze în comunitate, de a reduce riscul de recidivă a acestora, contribuind la reducerea suprapopulării din penitenciare, prezentând un raport semnificativ mai bun în ceea ce privește costurile și beneficiile, decât sancțiunile privative de libertate.

Eficiența sistemului de probațiune este relevată și de faptul că, începând cu anul 2015 există mai multe persoane condamnate penal care își execută pedeapsa în libertate, sub supravegherea serviciului de probațiune, decât cele aflate în detenție.

Ceea ce a început ca un proiect derulat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad ,în urmă cu mai bine de 20 de ani, a devenit astăzi, în urma colaborării cu comunitatea internațională, o instituție formată din 42 de structuri teritoriale, care gestionează aproximaiv 100.000 de persoane aflate în supraveghere.

Cu această ocazie, dorim să urăm la mulți ani tuturor colegilor din cadrul Sistemului de Probațiune și să informăm publicul larg cu privire la noul site al Direcției Naționale de Probațiune, disponibil la adresa http://probatiune.just.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea