Rămâi conectat

Actualitate

3 octombrie 2016 – Ziua mondială a arhitecturii. ”Configurarea unei lumi mai bune”, tema din acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua-mondiala-artitecturaAnul acesta, Ziua mondială a arhitecturii este aniversată la 3 octombrie, iar tema aleasă pentru 2016 este ”Configurarea unei lumi mai bune”.

La cea de-a XX-a reuniune a Consiliului Uniunii Internaționale a Arhitecților (UIA) de la Barcelona, din 1997, s-a decis ca Ziua mondială a arhitecturii să se celebreze la aceeași dată cu ziua dedicată habitatului, în prima zi de luni a lunii octombrie.

Confruntată cu multiplicarea și intensificarea provocărilor globale, UIA pune în evidență rolul esențial al arhitecturii și urbanismului în configurarea unui viitor mai bun și invită toate organizațiile arhitecților să se mobilizeze în această zi pentru a promova acțiunile și soluțiile arhitecturale menite să ușureze suferința umană, să reducă greutățile planetare și să amelioreze calitatea vieții.

Totodată, UIA va sublinia contribuția arhitecților la Crearea unei lumi mai bune în cadrul Conferinței Habitat III (Quito, Ecuador, octombrie 2016) și a Conferinței COP 22 (Marrakesh, Maroc, 7 nov. 2016).

UIA recomandă organizarea de evenimente care să evidențieze arhitectura ca o parte vitală a procesului de cultură și să ilustreze potențialul acesteia în rezolvarea provocărilor cu care se confruntă arhitecții în exercitarea profesiei lor. Aceste noi abordări recunosc rolul culturii ca un sistem de valori și resurse pentru construirea și dezvoltarea durabilă, relevând necesitatea de a folosi experiența generațiilor trecute și recunoașterea culturii ca parte a bunurilor comune globale și locale. Puterea extraordinară a culturii poate fi valorificată atunci când există o abordare axată pe oameni și așezăminte, experiența culturală fiind integrată în programele de dezvoltare și inițiativele de consolidare a păcii.

Organizația Națiunilor Unite recomandă integrarea dimensiunii culturale în mod sistematic în definiții ale dezvoltării durabile și ale creșterii bunăstării, prin politici și programe de dezvoltare naționale și regionale. Diversitatea culturală implică soluții diferite de dezvoltare. O înțelegere a culturii, ca o deschidere spre evoluție și o abordare bazată pe drepturi și respectul pentru diversitate, va permite oamenilor să trăiască așa cum aleg ei, sporind astfel oportunitățile și capacitățile umane, promovând în același timp înțelegerea reciprocă și schimburile între popoare.

sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea