Rămâi conectat

Curier Județean

29 septembrie: ,,Noaptea cercetătorilor europeni”, la Cugir. Experimente chimice și electronice, expoziții și concursuri cu premii, la Colegiul „I.D.” Lăzărescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alături de mai multe orașe din țară și din Europa, și la Cugir va avea loc vineri, 29 septembrie,  ”Noaptea cercetătorilor europeni”, eveniment aflat la a XII-a  ediție, dedicat promovării  stiintei.

Organizatori locali sunt: Colegiul Național “David Prodan” și Colegiul Tehnic “Ion D.Lăzărescu” Cugir. Locația desfășurării manifestării este ColegiulTehnic “I.D. Lăzărescu”Cugir, locul unde timp de 6 ore (17.00 – 23.00) sunt așteptați să fie prezenți câteva sute de participanți. Parteneri locali sunt: S.C. Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, S.C. Nova Grup S.R.L Cugir și Casa de Cultură Cugir.

Potrivit directorului Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu, prof. Ionuț Iancu, vizitatorii vor avea prilejul să interacționeze  cu persoane pasionate de diverse domenii de ativitate, să participe  la experimente chimice și electronice, să urmărească expozițiile de grafică și artă, tradiție și folclor, economie, jocuri interactive si concursuri. Vor fi expuse  principii din fizica, astronomie, chimie,  geografie, biologie, experimente, muzica, artă, sport și nutriție, jocuri, activități interactive si concursuri cu premii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2017 este evenimentul care te aduce pentru o seară mai aproape de lumea fascinantă a cercetării şi a ştiinţelor. Manifestarea se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

​Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori, organizat cu scopul de a oferi oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. De reamintit că ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea