Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

28-29 octombrie 2023| Festivalul Național de Interpretare a Romanței din Zlatna: Evenimentul, realizat cu ajutorul Ministerului Culturii. Romanța, în vizorul UNESCO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

28-29 octombrie 2023| Festivalul Național de Interpretare a Romanței din Zlatna: Evenimentul, realizat cu ajutorul Ministerului Culturii. Romanța, în vizorul UNESCO

În orașul Zlatna, din inima României, pe 28-29 octombrie 2023, iubitorii de muzică romantică se vor aduna din nou pentru a celebra una dintre cele mai frumoase și pasionale forme de exprimare artistică: romanța.

Festivalul Național de Interpretare a Romanței „Te-aștept pe-același drum…” este un eveniment de tradiție care, an de an, atrage atât artiști consacrați, cât și interpreți talentați, gata să împărtășească iubirea lor pentru această muzică sensibilă și emoționantă.

Pe această cale, primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a dorit să îi mulțumească ministrului Culturii, Raluca Turcan, pentru sprijinul acordat, instituția sa fiind de mare ajutor în organizarea acestui eveniment.

Astfel, în cursul zilelor următoare, Zlatna se va putea mândri cu un festival de o importanță deosebită, care rivalizează cu festivalul național de romanțe „Crizantema de Aur”, eveniment muzical ce are loc an de an în Târgoviște.

Ce puteți aștepta de la acest festival?

Recitaluri Emotionante: Dacă sunteți un admirator al romantei, acest festival este o oportunitate unică de a vă bucura de recitaluri impresionante din partea unor interpreți de top din întreaga țară.

Competiție Incitantă: Festivalul aduce în prim-plan și o competiție palpitantă, unde cei mai buni interpreți ai romantei vor concura pentru a câștiga inimile publicului și premii prestigioase.

Atmosferă Romantică: Festivalul se desfășoară într-un decor de poveste, cu lumini calde, flori și momente speciale menite să sublinieze dragostea și pasiunea pentru muzică.

Interacțiune Socială: Nu este doar muzica care face acest festival atât de special, ci și oportunitatea de a cunoaște alți iubitori de muzică și romantism.

Un aspect deosebit de important al Festivalului Național de Interpretare a Romanței „Te-aștept pe-același drum…” este efortul organizatorilor de a promova romanta ca parte integrantă a culturii și patrimoniului românesc.

Festivalul a readus în atenție preocuparea pentru înscrierea Romanței pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, alături de alte elemente semnificative ale culturii românești, precum „dor,” „doină” și „colind.” Astfel, acest eveniment nu este doar o sărbătoare a muzicii romantice, ci și un demers important pentru protejarea și promovarea moștenirii culturale a României la nivel global.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea