Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

28-29 august: Ședințe publice la IȘJ Alba pentru repartizarea dascălilor pe perioadă determinată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

isj albaDascălii care au promovat examenul de titularizare și nu au prins un post în învățământ au ocazia să participe în 28 și 29 august la ședințe publice, la sediul IȘJ Alba, pentru repartizarea pe o perioadă determinată.

În urma repartizărilor de la începutul lunii august, în județul Alba au rămas neocupate 428 de posturi, iar la ședința de joi sunt așteptați aproximativ 500 de candidați.

Reprezentanții IȘJ vor posta pe site-ul instituției, miercuri seara, graficul pe ore și pe discipline la care sunt așteptați candidații.

Amintim că profesorii care promovează examenul de titularizare și sunt angajați într-o scoală pe perioadă nedeterminată pot rămâne definitiv în sistemul de învățământ, titulari; chiar dacă li se restrânge postul, inspectoratul trebuie să le găsească un post în alta scoală.

Pentru ca un profesor să se poată angaja într-o scoală pe perioada nedeterminată (titularizare), acesta trebuie să participe la examenul de titularizare si sa obțină minimum nota 7 atât la proba scrisa, cât și la proba practica/inspecția speciala la clasa. Cadrele didactice care au luat note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja într-o scoală ca suplinitori, pe perioada determinată. Dar obținerea notei 7 la titularizare nu garantează și obținerea postului vizat de un profesor într-o scoală, pentru ca repartizarea pe post se face in ordinea descrescătoare a mediilor, deci este titularizat cel cu nota cea mai mare.

Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioada nedeterminată s-a realizat în ședințe publice organizate de centrele de concurs in zilele de 31 iulie si 1 august 2014. Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioada determinată s-a realizat în ședințe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea