Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu

În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana

Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi și era fiica Mariei și a lui Natan, preotul din neamul lui Aaron. Au trăit în vremea reginei Cleopatra a Egiptului, iar Ana avea două surori care trăiau în Betleem: Maria și Sovi. Sovi era mama Elisabetei, mama Sfântului Ioan Botezătorul. Ana era căsătorită cu Ioachim în Galileea și a născut pe Fecioara Maria. Salomeea, Elisabeta și Sfânta Maria erau verișoare, iar Hristos era văr de-al doilea cu Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfânta Ana a fost bunica omenească a Domnului Iisus Hristos. La vârsta de 3 ani, Fecioara Maria a fost dusă în templul din Ierusalim. Aici I s-a oferit învățătură, locuință și îngrijire într-o cameră a templului. Sfântul Ioachim s-a dus în împărăția Domnului la 84 ani. După moartea soțului ei, Sfânta Ana s-a dus la Ierusalim alături de Fecioara Maria unde și-a petrecut restul vieții în post, rugăciune și fapte bune. Sfânta Ana s-a dus la Domnul la vârsta de 69 ani, iar Fecioara Maria la vârsta de 11 ani, pe când se afla încă în templu a rămas orfană de ambii părinți.

Citește și:  Mesaje de Sfânta Ana. URARI și felicitări de Sfânta Ana pentru persoanele care își serbează onomastica

Sfânta Ana, mama Maicii Domnului este considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității deoarece a născut un copil la bătrânețe după multe rugăciuni, lacrimi și mai ales post. Moaștele acesteia sunt păstrate în Schitul Sfânta Ana, pe Muntele Athos.

Sursa: sarbatoricrestine.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea