Rămâi conectat

Curier Județean

25-26 noiembrie: Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor sărbători on-line

Publicat

în

La 26 noiembrie 1991, Biblioteca Județeană Alba primea numele scriitorului, poetului, dramaturgului și filozofului Lucian Blaga, marcându-se astfel încă un moment important din istoria devenirii ei ca fanion al culturii scrise din acest colț de țară. Și tot de la acea dată, reprezentanți ai administrației, scriitori, bibliotecari și cititori, alături de oaspeții lor din țară și străinătate, au sărbătorit în fiecare an Zilele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Anul acesta, ca și anul trecut, organizatorii evenimentului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, sunt puși în situația de a regândi agenda de activități, în așa fel încât bibliotecarii și cititorii să nu fie privați de bucuria de a sărbători împreună instituția cărții din județul Alba. Pornind de la această idee și de la nevoia stopării răspândirii pandemiei de Covid-19 cu care se confruntă omenirea, activitățile ocazionate de sărbătorirea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba se vor muta în mediul online, cu speranța că vor fi la fel de atractive și interesante.

Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba vor avea loc în perioada 25-26 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook, la adresa www.facebook.com/BibliotecaJudețeanaLucianBlagaAlba. Pe parcursul celor două zile, toți cei interesați vor avea ocazia să vizioneze expoziții de carte și artă, să primească recomandări de lectură, să cunoască pagini din istoricul bibliotecii, să se perfecționeze în cadrul unor întâlniri cu specialiștii și să ia parte la alte câteva activități pentru copii, adolescenţi și adulți. Programul manifestărilor va include și proiectul 4.4 Monumentele literaturii române, proiect în cadrul căruia va fi omagiat primul bibliotecar al unei biblioteci publice la Alba Iulia, scriitorul Constantin Dumitrescu. Întregul program al manifestărilor va fi preluat pe paginile de Facebook ale bibliotecilor din județ, în așa fel încât întreaga comunitate a județului Alba să fie părtașă la această sărbătoare a cărții și a oamenilor cărții.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba face parte din Programul 4. IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/4.7 Zile speciale și are ca obiectiv principal promovarea în comunitate a celor trei piloni principali pe care se sprijină cultura scrisă: biblioteca, scriitorul și cartea.

Publicitate

Curier Județean

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Publicat

în

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, va alerga, miercuri, 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deja a devenit o tradiție ca de Ziua Națională, sportivul aiudean să alerge cei aproximativ 30 de kilometri dintre Aiud şi Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Pe 1 Decembrie voi alerga de la Aiud la Alba Iulia. Cine vrea să se alăture dimineata la 8 plec din fata primăriei Aiud. Voi purta tricoul INVICTUS în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei!”, a scris Levi pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| „Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Publicat

în

„Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale din Alba Iulia, va lansa în seara zilei de marți, 30 noiembrie, o carte despre istoria orașului Marii Uniri.

„Imagini în oglinda timpului” este titlul cărții pe care Cristian Mureșan, colegul nostru din Alba Iulia, urmează să o lanseze astăzi.

Între copertele ei, se regăsește invitația de a cunoaște istoria orașului Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia, atât orașul nou, cât și cel vechi.

Electrica Furnizare Discount

Și pentru că mâine, 1 Decembrie, sărbătorim 103 ani de la Marea Unire, vă invităm să cunoașteți istoria frumosului oraș și să acceptați ca ghid să vă fie Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale, mândru că e român și care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria acestui popor”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Citește mai mult

Curier Județean

Patinoarul artificial de la Sebeș este funcțional și GRATUIT: PROGRAMUL de funcționare

Publicat

în

Patinoarul artificial de la Sebeș este funcțional și GRATUIT: PROGRAMUL de funcționare

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Iată programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Electrica Furnizare Discount

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare