Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

22 iunie 2023| COD GALBEN de inundații în ALBA și în mai multe bazine hidrografice din țară: Râurile vizate de avertisment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

COD GALBEN de inundații în ALBA și în mai multe bazine hidrografice din țară: Râurile vizate de avertisment

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare hidrologică pentru mai multe bazine hidrografice din România, în urma scurgerilor importante pe versanți și creșterilor de debite și niveluri pe râuri. Fenomenele vizate includ torenți, pâraie și viituri rapide, cu posibilitatea apariției unor inundații locale.

Conform informațiilor oferite de INHGA, bazinele hidrografice afectate sunt Someșul Mare, Arieș, Olt, Suceava, Moldova, Bistrița și Trotuș. În intervalul cuprins între 22 iunie 2023, de la ora 12:00 până la 22 iunie 2023, ora 24:00, se prognozează creșteri ale debitelor și nivelurilor apelor, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție în aceste zone.

În special, INHGA a emis un cod galben pentru râurile din următoarele bazine hidrografice: Someșul Mare, Arieș, Olt, Suceava, Moldova, Bistrița și Trotuș. Acest cod galben este valabil în intervalul 22 iunie 2023, de la ora 12:00 până la 22 iunie 2023, ora 24:00. În această perioadă, se așteaptă scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, cu riscul apariției unor inundații locale. De asemenea, există probabilitatea ca râurile mici din județele Cluj, Alba, Suceava, Harghita și Covasna să se confrunte cu viituri rapide în intervalul 22 iunie 2023, de la ora 16:00 până la 22 iunie 2023, ora 22:00.

Autoritățile locale și cetățenii din zonele vizate sunt sfătuiți să fie precauți și să ia măsuri de protecție împotriva inundațiilor, să evite zonele inundabile și să urmărească cu atenție informațiile și avertismentele emise de autorități.

INHGA monitorizează în continuare situația hidrometeorologică și va actualiza avertizările în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice. Pentru informații actualizate și recomandări specifice, cetățenii sunt îndrumați să se adreseze autorităților locale și să urmărească comunicatele oficiale emise de INHGA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea