21 martie: Ziua mondială a teatrului de animație, marcată de Teatrul de păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia prin spectacole susținute la Blaj

În fiecare an, în data de 21 martie, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia sărbătorește împreună cu cei mici ”Ziua mondială a teatrului de animație”.

”Începând cu anul 2017, am decis ca acest proiect să devină itinerant și să celebrăm această zi și cu copiii din localitățile județului Alba. Dacă anul trecut am sărbătorit această zi importantă pentru noi și marionetiștii din toată lumea, împreună cu copiii din localitatea Sâncrai, anul acesta ne vom bucura de această zi împreună cu copiii din Blaj”, transmit reprezentanții teatrului.

Așadar, dragi copii ai Blajului, și nu numai (oricine, de oriunde, este binevenit la spectacolele noastre), sunteți așteptați miercuri, 21 martie 2018, la Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu”, la spectacolul ”Capra cu trei iezi”, cu o reprezentație de la ora 10.00 și alta de la ora 12.00.

Spectacolul ”Capra cu trei iezi” este o adaptare de Cristian Pepino după bine-cunoscuta povestire a lui Ion Creangă, în regia colectivă  a actrițelor teatrului: Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea și Irina Melnic .

Și reamintim tuturor că un spectacol este realizat de o echipă, fiecare membru al acesteia având un rol esențial pentru buna desfășurare a piesei: distribuția – Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea și Cristian Bojan, scenografia – Marian Sandu, muzica – Levente Szöcs, regia tehnică – Elena Madaras, lumini – Ovidiu Tămășan și Alin Popa, sunet – Florin Andrea, sculptură/pictură – Marian Sandu, Oriana Pelladi, croitorie – Mirela Tămășan, tâmplărie – Marin Goia, mașiniști – Horia Oarga. Manager teatru – Ioana Bogățan.

”Vă așteptăm cu mult drag și vă ademenim, dacă mai este cazul, cu versurile unui cântec din spectacol: ”Viața la ţară / E ideală / Pentru un om ce se vrea sănătos / Este şi logic / Că-i ecologic / Eşti vesel şi ai tenul frumos.”

Teatrul de animație aduce bucurie, oferă educație și bineînțeles vine cu o poveste minunată.

La mulți ani! le spunem  colegilor noștri păpușari din toate teatrele de păpuși din țară și de pretutindeni”, mai transmit reprezentanții teatrului albaiulian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Adrian 19 martie 2018 at 14:54

Felicitări managerului acestui teatru pentru implicarea constantă și profesionistă dar si echipei cu care lucrează!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...