Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

21 martie: Ziua mondială a teatrului de animație, marcată de Teatrul de păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia prin spectacole susținute la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, în data de 21 martie, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia sărbătorește împreună cu cei mici ”Ziua mondială a teatrului de animație”.

”Începând cu anul 2017, am decis ca acest proiect să devină itinerant și să celebrăm această zi și cu copiii din localitățile județului Alba. Dacă anul trecut am sărbătorit această zi importantă pentru noi și marionetiștii din toată lumea, împreună cu copiii din localitatea Sâncrai, anul acesta ne vom bucura de această zi împreună cu copiii din Blaj”, transmit reprezentanții teatrului.

Așadar, dragi copii ai Blajului, și nu numai (oricine, de oriunde, este binevenit la spectacolele noastre), sunteți așteptați miercuri, 21 martie 2018, la Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu”, la spectacolul ”Capra cu trei iezi”, cu o reprezentație de la ora 10.00 și alta de la ora 12.00.

Spectacolul ”Capra cu trei iezi” este o adaptare de Cristian Pepino după bine-cunoscuta povestire a lui Ion Creangă, în regia colectivă  a actrițelor teatrului: Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea și Irina Melnic .

Și reamintim tuturor că un spectacol este realizat de o echipă, fiecare membru al acesteia având un rol esențial pentru buna desfășurare a piesei: distribuția – Teodora Popa, Viorica Boda, Ramona Mincu-Benchea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea și Cristian Bojan, scenografia – Marian Sandu, muzica – Levente Szöcs, regia tehnică – Elena Madaras, lumini – Ovidiu Tămășan și Alin Popa, sunet – Florin Andrea, sculptură/pictură – Marian Sandu, Oriana Pelladi, croitorie – Mirela Tămășan, tâmplărie – Marin Goia, mașiniști – Horia Oarga. Manager teatru – Ioana Bogățan.

”Vă așteptăm cu mult drag și vă ademenim, dacă mai este cazul, cu versurile unui cântec din spectacol: ”Viața la ţară / E ideală / Pentru un om ce se vrea sănătos / Este şi logic / Că-i ecologic / Eşti vesel şi ai tenul frumos.”

Teatrul de animație aduce bucurie, oferă educație și bineînțeles vine cu o poveste minunată.

La mulți ani! le spunem  colegilor noștri păpușari din toate teatrele de păpuși din țară și de pretutindeni”, mai transmit reprezentanții teatrului albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea