Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

21 iulie-22 iulie 2023| COD PORTOCALIU de furtuni în Alba: Intensificări ale vântului, vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

21 iulie-22 iulie 2023| COD PORTOCALIU de furtuni în Alba: Intensificări ale vântului, vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni

Autoritățile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba (ISU Alba) au postat o serie de precizări privind o avertizare meteorologică de tip COD PORTOCALIU pentru data de 21 iulie, începând cu ora 18:00, până în data de 22 iulie, la ora 06:00.

Fenomenul vizat este instabilitatea atmosferică accentuată.

Pe teritoriul județului Alba, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale de 70 până la 90 km/h, iar local pot fi atinse viteze de peste 100 km/h. De asemenea, se așteaptă vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni și frecvente descărcări electrice. Aversele torențiale vor fi prezente în intervale scurte de timp, cu cantități de apă estimată între 30 și 40 litri pe metru pătrat, iar izolat peste 50 litri pe metru pătrat.

Pentru a evita orice situație de pericol, se recomandă cetățenilor să se informeze cu privire la traseele pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

În cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea severă, autoritățile au pus la dispoziție numărul unic de urgență 112, la care cetățenii pot apela pentru a solicita ajutorul prompt al echipelor specializate.

Cetățenii din zona afectată sunt îndemnați să acceseze Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” pentru a consulta ghidurile privind comportamentul adecvat în fața fenomenelor meteo extreme, cum ar fi ploi abundente și furtuni. Ghidurile sunt disponibile la rubrica „Fenomene Meteo Extreme” și pot fi consultate accesând link-ul următor: [https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/](https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)

Cetățenii sunt rugați să fie precauți și să respecte sfaturile și indicațiile oficiale pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei din jur în fața pericolelor cauzate de fenomenele meteo violente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Un albaiulian și o italiancă, vicecampioni mondiali în China, la Dans Sportiv, la WDSF World Championship Standard U21 – Wuhan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un albaiulian și o italiancă, vicecampioni mondiali în China, la Dans Sportiv, la WDSF World Championship Standard U21 – Wuhan Aurora, o tânără italiancă rezidentă în Alba Iulia și Șerban au cucerit titlul de vicecampioni mondiali la Dans Sportiv în cadrul WDSF WORLD CHAMPIONSHIP Standard U21 – Wuhan, China.  Nu este singura performanță remarcabilă a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea