Rămâi conectat

Ştirea zilei

20 ianuarie 2023: 9 ANI de la ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI.  O zi tristă în care două destine s-au frânt şi care a marcat vieţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 ianuarie 2023: 9 ANI de la ACCIDENTUL AVIATIC din APUSENI.  O zi tristă în care două destine s-au frânt şi care a marcat vieţi

Pentru cei care încă îşi amintesc tragedia, data de azi rămâne una tristă. În această zi, în urmă cu 9 ani, două persoane îşi pierdeau viaţa şi alte cinci erau rănite, în Apuseni, în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni.

Citește și: ACCIDENT AVIATIC din Apuseni: Cele două victime au murit din cauza rănilor și a frigului

Se împlinesc 9 ani de când echipa medicală formată din medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru  şi Sorin Ianceu, studenta la Medicină Aura Ion, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu plecau din Bucureşti spre Oradea unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu aveau de unde să îşi imagineze că pentru doi dintre ei avea să fie ultimuaccident Apusenil drum.

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni (Zborul RFL111 al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă) a avut loc la 20 ianuarie 2014, când avionul YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a executat o aterizare forţată în Munţii Apuseni. Accidentul s-a produs la o altitudine de circa 1400 m, lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.

Citește și: UPDATE/ FOTO: Accident aviatic în Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa. Pilotul și o pasageră și-au pierdut viața. Alte 5 persoane au fost rănite

După ce avionul la cârma căruia se afla Adrian Iovan s-a prăbuşit, atât el cât şi Aura Ion au cedat în faţa orelor lungi petrecute în frig, a rănilor şi a durerii. Copilotul şi medicii supravieţuitori au trecut prin clipe de groază.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Citește și: VIDEO: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori, despre accidentul aviatic din Apuseni: „Studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”

La o zi de la tragedie, horenii au ridicat o troiţă sus în munte, la locul accidentului, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa aici.

Un accident care i-a marcat pe toţi cei implicaţi, sub o formă sau alta, în demersurile de căutare şi salvare a victimelor. Un eveniment şocant care a tras mai multe semnale de alarmă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea