Rămâi conectat

Actualitate

20.000 de profesori riscă să-și piardă locul de muncă: Senatul a aprobat reducerea orelor în școli

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
20.000 de profesori riscă să-și piardă locul de muncă: Senatul a aprobat reducerea orelor în școli

Sindicaliştii ieşeni din educaţie susţin că până la 20.000 de profesori riscă să-şi piardă locurile de muncă, după ce Senatul a adoptat iniţiativa senatorului PSD Liviu Marian Pop cu privire la reducerea numărului de ore în învăţământ.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, care numără câteva mii de membri, afirmă, într-un comunicat de presă transmis marţi, că aprobarea în Senat a unei iniţiative a senatorului PSD Liviu Marian Pop va duce la concedieri masive în domeniul educaţiei, informează News.ro.

„Senatul Romȃniei a aprobat cu unanimitate de voturi modificarea art. 66 din Legea Educaţiei Naţionale. Astfel, vor fi prevăzute în medie 20 de ore în învăţămȃntul primar, 25 de ore în învăţămȃntul gimnazial şi 30 de ore pe săptămȃnă la învăţămȃntul liceal. Au fost tăiate cinci ore din planurile cadru la învăţămȃntul gimnazial şi liceal”, arată liderii USLIP Iaşi.

Proiectul fusese retrimis spre analizare către Parlament de către Administraţia Prezidenţială în 3 ianuarie 2018, unul dintre motive referindu-se la necesitatea realizării unei evaluări a impactului asupra resursei umane din educaţie.

„În urma evaluărilor pe care le-am făcut, dacă această modificare va fi transpusă în Legea Educaţiei Naţionale, vom vorbi de reduceri de aproximativ 15.000 – 20.000 norme. Nu putem evalua beneficiul elevilor, în lipsa unui studiu de impact, dar avem certitudinea unor disponibilizări masive în învăţămȃntul preuniversitar din Romȃnia. De asemenea, nu putem înţelege cum iniţiatorul acestui proiect, domnul senator Liviu Marian Pop – profesor în învăţămȃntul preuniversitar, poate face din această iniţiativă un titlu de glorie, în momentul în care 15.000 – 20.000 de colegi ai domniei sale riscă să fie daţi afară”, se arată în comunicatul USLIP Iaşi.

Sindicaliştii ieşeni mai precizează că aşteaptă ca noul guvern să corecteze această modificare, care „afectează profilul de formare, conţinuturile educaţionale, modalităţile de predare-învăţare şi evaluare, încadrarea cu personal, modificarea planurilor cadru, a programelor şcolare şi a manualelor şcolare”.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea