20.000 de locuri libere în școlile profesionale. Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să învețe o meserie, sunt așteptați să se înscrie

Paul Voicu - Primar 2020

Elevii care au terminat clasa a VIII-a și vor să învețe o meserie trebuie să se înscrie zilele acestea în învățământul profesional.

Vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15.00, elevii interesați se înscriu în școlile profesionale duale. Miercuri, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional care nu organizează examen de admitere. Aproape jumătate din locurile în învățământul profesional clasic au rămas neocupate, adică 20.000 de locuri pe care le pot ocupa acum copii, și aproape 3.000 de locuri libere în școlile duale, unde elevii înscriși primesc bursă lunară de 400 de lei.

ELIT

Ministerul Educației anunță că au rămas 18.992 de locuri libere, fiind ocupate inițial 18.114 locuri în prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat. În ciuda numărului mare de locuri rămase neocupate după prima etapă de admitere din vară, Ministerul anunță abia cu o zi înainte de a doua etapă care este situația și la ce școli se pot duce copiii.

Sursa: hotnews.ro

Mihail David - 2020

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...