Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

2 februarie – Ziua mondială a zonelor umede. Concurs de fotografie dedicat tinerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua mondială a zonelor umede este marcată pentru a sublinia necesitatea menținerii caracterului ecologic al zonelor umede, în fiecare an, la 2 februarie.

zone umedeÎn 2016, printre alte evenimente dedicate Zilei mondiale zonelor umede, se numără și un concurs de fotografie, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din întreaga lume, care se va desfășura în perioada 2 februarie — 2 martie 2016. Astfel, concursul constă în transformarea în imagini (fotografii) a mesajului „Zonele umede sunt vitale pentru stilurile de viață durabile”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spațiile umede prezintă o deosebită importanță, având în vedere că multe dintre mijloacele de existență depind de pescuit, de rizicultură, de călătorii sau turism, precum și de aprovizionarea cu apă. Pe de altă parte, zonele umede sunt vitale și din perspectiva faptului că ele adăpostesc forme de viață foarte diverse, protejează litoralurile, protejează împotriva inundațiilor și stochează dioxidul de carbon pentru a regla schimbările climatice, potrivit site-ului worldwetlandsday.org.

În privința avantajelor zonelor umede, statisticile arată că mai mult de un miliard de gospodării din Asia, Africa și America depind de cultura și transformarea orezului ca principale mijloace de existență și mai mult de 660 de milioane de persoane depind de pescuit și acvacultură. Se estimează, de asemenea, că cea mai mare parte a turiștilor, la nivel internațional, caută zone umede pentru a se relaxa, în special zonele de coastă, astfel încât sectoarele călătorii și turism cuprind 266 de milioane de angajați și reprezintă 8,9% din totalul gradului de ocupare la scară mondială. În ceea ce privește industria apei îmbuteliate, în 2013, au fost livrați 265 de miliarde de litri de apă, potrivit Agerpres. (V.N.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea