Rămâi conectat

Actualitate

2 APRILIE: Ziua Internaţională a Cărţilor pentru Copii şi Tineret. 209 ani de la naşterea celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, din 1967 încoace, pe 2 aprilie, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţilor pentru Copii şi Tineret.  Această zi este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori. Tot în această zi se împlinesc 209 ani de la naşterea fostului scriitor şi poet danez, celebru pentru basmele sale, Hans Christian Andersen.

Ziua Internaţională a cărţilor pentru copii a fost iniţiată în 1967. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii, ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: „Hainele împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”|, „Micuţa sirenă” şi multe altele.

Manifestările dedicate acestei zile includ activităţi în şcoli şi biblioteci publice, articole de promovare în presă, întâlniri cu autori şi ilustratori, concursuri literare, expoziţii de carte, de reviste şcolare şi de filatelie, momente artistice, ateliere de desen şi de integrame, întreceri sportive şi jocuri cu zmee şi măşti.

În numeroase oraşe din România sunt organizate astfel de evenimente dedicate acestei zile. Deocamdată, până astăzi, în judeţul Alba nu a anunţat nimeni o astfel de manifestare. Sau n-am aflat noi cumva?!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea