Rămâi conectat

Curier Județean

19 locuri fruntașe la olimpiade și concursuri, precum și 15 calificări la etape naționale pentru elevii Școlii ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba  Iulia primăvara se numără rezultatele! Plini de mândrie și recunoștință facem un bilanț al rezultatelor obținute de elevii școlii noastre, materializat în locuri fruntașe obținute la olimpiade și concursuri școlare, organizate de MEN, precum și calificări la fazele naționale ale acestora.

Astfel, la Olimpiada de lingvistică, locul I pe județ și  calificare la etapa națională au  revenit elevilor Oltean Darius (clasa a V-a A, pregătit de Prof. Furdui Mirona și prof. Marinescu Rodica) și Levițchi Daria (clasa a VI-a D, pregătită de Prof Bandici Emanuela și Bojor Ana Maria).  Eleva Teglaș Roxana din clasa a VI-a D, pregătită de Prof Bandici Emanuela, va reprezenta județul Alba la Olimpiada de lectură ”Lectura ca Abilitate de Viață”, iar elevul Popa Florin Alexandru din clasa a VII-a E, pregătit de Prof. Furdui Mirona s-a calificat la faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română. Tot locul I și calificarea la etapa națională și-au adjudecat elevii Lebădă Diana (VI D) și Bandici Dan (VII B), pregătiți de Prof Bandici Emanuela, Agignoaiei Alexandru și Albu Cristina, la Concursul ”Cultură și spiritualitate românească”. Olimpiada de Religie a adus locul I pe județ elevilor Bercu Ecaterina (VA) și Bandici Dan (VII B), acesta fiind calificat si la etapa națională.

La Concursul Transcurricular de Interpretare Literară ”Ionel Teodoreanu” s-au calificat elevii Popa Florin Alexandru (VII E) pregătit de Prof. Furdui Mirona și Indrei Diana (VIII C), pregătită de Prof Bandici Emanuela.

Științele exacte nu se lasă mai prejos. La Olimpiada de Fizică, locul I pe județ și calificare la etapa națională a fost obținut la clasa a VI-a de eleva Tunsoiu Antonia (VI A), la clasa a VII-a de elevul Popa Florin Alexandru (VII E), iar la clasa a VIII-a de elevul Rus Rareș (VIII D), toți trei pregătiți de prof. Constantin Adriana. La Olimpiada de Educație Tehnologică, locul I și calificarea la etapa națională și le-a adjudecat elevul Marcu Mihai din clasa a VIII-a A, pregătit de prof. Țurcaș Angela. Elevul Popa Alexandru Florin din clasa a VII-a E a marcat o triplă reușită, obținând locul I și calificarea la etapa națională și la Olimpiada de Biologie, sub îndrumarea prof. Țăran Ileana. Echipajul format din elevii Itu Tudor și Opruța George din clasa a VIII-a B, coordonați de prof. Boian Daniel, au obținut locul I și s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Educație Civică.

Acestor reușite li se adaugă și premiul de Excelență obținut la Concursul de matematică ”Pitagora”, de elevii Giurgiu Costin (VII B, pregătit de prof. Todică Iulia) și Rus Rareș (VIII D, pregătit de prof. Camelia Bărbatu), precum și locul I obținut de elevul Beleiu George, din clasa a V-a A la Concursul interjudețean ”Goga Junior”.

Bifăm, astfel, 19 locuri fruntașe la Olimpiade și concursuri, precum și 15 calificări la etape Naționale. Le dorim tuturor elevilor succes pe mai departe!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea