Rămâi conectat

Curier Județean

19 ianuarie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Săliștea. Teste gratuite Babeş-Papanicolau şi HPV pentru femeile între 24-64 de ani

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
19 ianuarie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Săliștea. Teste gratuite Babeş-Papanicolau şi HPV pentru femeile între 24-64 de ani

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa mâine, 19 ianuarie 2023, în localitatea Săliştea, judeţul Alba, începând cu ora 10.00 (Str. Preot Constantin Oancea nr. 2).

Femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Cancerul de col uterin adesea NU are simptome în stadiile incipiente. Atunci când acestea apar sunt rezultatul unui cancer de col uterin avansat.

Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV.

Testarea poate salva viața, deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.

CE ÎNSEAMNĂ UN TEST NEGATIV?

Dacă rezultatul testului este negativ, înseamnă că nu există modificări celulare la nivelul colului uterin.
Efectuaţi o nouă testare peste 5 ani!

CE ÎNSEAMNĂ UN TEST POZITIV?

Un test pozitiv de screening NU înseamnă cancer de col uterin, ci, mai degrabă, un semnal de alarmă pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea