19-21 septembrie: Echipaje ISU din 13 județe își vor arăta cunoștințele și abilitățile în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza națională

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În perioada 19-21 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Puică Nicolae al județului Argeș, cu sprijinul Primăriei Mioveni și a S.C. Automobile Dacia S.A. organizează Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza națională.

Își vor arăta cunoștințele, abilitățile și măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și salvarea vieții, echipaje de pompieri militari din cadrul a 13 inspectorate de urgență din țară: Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București, Ilfov și Vâlcea, dar și ale Republicii Moldova, Facultății de pompieri și Școlii de pompieri și protecție civilă Boldești.

ELIT

În cadrul competiției, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple și complexe care să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cea de-a doua probă constă în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul experților străini și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419