Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

18-19 august: Ziua Cânepii, ediția a VIII-a, la Geoagiu de Sus, comuna Stremț. Ateliere de meșteșuguri și expoziție de cămeși brodate pe pânză de cânepă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

18-19 august: Ziua Cânepii, ediția a VIII-a, la Geoagiu de Sus, comuna Stremț. Ateliere de meșteșuguri și expoziție de cămeși brodate pe pânză de cânepă

O tradiţie frumoasă care devenea istorie a fost readusă la viaţă într-un sat din Alba în urmă cu câțiva ani. Localnicele s-au apucat din nou să cultive cânepă, să toarcă fire şi, în final, să tează din ele ştergare şi costume tradiţionale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada 18-19 august 2019, ora 11:00, Asociația Vatra din Geoagiu de Sus, organizează Ziua Cânepii, ediția a VIII-a, în colaborare cu Cânep Art și Primăria comunei Stremț.

Ediția a VIII-a a Zilei Cânepii de la Geoagiu de Sus (comuna Stremț, județul Alba) se pregătește pentru mici și mari, cu ateliere, discuții și activități care au în centru regina fibrelor naturale, C Â N E P A.

”Dacă împărtășești pasiunea pentru aceasta sau dacă îți dorești să o cunoști mai bine, ești bine-venit în aceste două zile, alături de noi și de invitați minunați, care îți pot oferi informații prețioase”, au transmis organizatorii.

Cei prezenți vor putea învăță în cadrul atelierelor meșteșugul brodatului pe pânza de cânepă, dar și pictura pe apă și pe piatră. De asemenea, cei iscusiți pot deprinde tainele jucăriilor confecționate din lemn și a lumânărilor, împletitul de sfori, dar și modelajul în lut.

Tot în cadrul evenimentului va fi organizată și o expoziție de cămeși brodate pe pânză de cânepă.

Pentru iubitorii de natură, organizatorii au pregătit și o zonă de camping, în care se pot instala corturi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea