Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

17 traficanți de migranți, trimiși în judecată de DIICOT Alba Iulia! Cât îl costa pe un migrant să ajungă într-o țară UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

17 traficanți de migranți, trimiși în judecată de DIICOT Alba Iulia! Cât îl costa pe un migrant să ajungă într-o țară UE

Un număr de 17 persoane au fost trimise în judecată de procurori din cadrul DIICOT Alba Iulia pentru trafic de migranți. Activitățile infracționale s-au derulat în perioada ianuarie – iunie 2023.

Persoanele inculpate provin din județele Alba și Cluj, pe listă aflându-se și doi cetățeni din Bangladesh, dar și o femeie. Gruparea a fost destructurată în iunie 2023, când trei bărbați din Alba Iulia, surprinși în flagrant în timp ce transportau șase cetățeni din Bangladesh pentru a fi scoși din țară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din cercetări a rezultat că cei șase migranți ar fi fost preluați din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant. În anul 2022, cele trei persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte patru persoane, tot din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

În 3 august au fost efectuate noi percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în formă continuată. Zece persoane au fost arestate preventiv.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiţii ar fi desfăşurat activităţi de racolare, îndrumare, transportare şi adăpostire a mai multor migranţi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu Ungaria, pentru a obţine foloase patrimoniale importante. Totodată, pe durata transporturilor, migranţilor le-ar fi fost pusă în pericol viaţa şi sănătatea, întrucât aceştia ar fi fost adăpostiţi în cuşti metalice sudate sub şasiul autoutilitarelor. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri şi sume de bani”, se menţionează într-un comunicat transmis de BCCO Alba Iulia.

În prezent, șapte dintre inculpați sunt în arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat în 24 octombrie la Tribunalul Alba.

Chiar dacă numărul inculpaților este mare, dosarul a fost finalizat în doar patru luni. Un criteriu pentru ca România să fie primită în Schengen este și modul de raportare față de migrația ilegală.

În anul 2022, cele trei persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte patru persoane, tot din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea